Άγγελος Τσιγκρής: «Η Ελλάδα «τιμωρεί» τους πολύτεκνους, ενώ μετατρέπεται σε χώρα γερόντων…»

Με αφορμή τη διαπιστωμένη αδυναμία πολλών πολύτεκν οικογενειών να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης, ο Αχαιός δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ελλάδα είναι τρίτη παγκοσμίως αναφορικά με τη γήρανση του πληθυσμού.  Η χώρα μας μετατρέπεται -μέρα με τη μέρα- σε χώρα γερόντων,, αφού περισσότεροι από δύο εκατομμύρια Έλληνες είναι ηλικίας άνω των 65 ετών.

Oι πολύτεκνες οικογένειες ανήκουν στις πλέον ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και για το λόγο αυτό προστατεύονται ευθέως από το άρθρο 21 του Συντάγματος που ορίζει ότι: “…οι πολύτεκνες οικογένειες … έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος”.

Κατόπιν των παραπάνω, η κυβέρνηση θα πρέπει να επανεξετάσει άμεσα τη διακοπή παροχής των πολυτεκνικών επιδομάτων και να βρει τρόπους στήριξης των τρίτεκνων και των πολύτεκνων οικογενειών σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Σήμερα η κοινωνία χειμάζεται από την οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας και δεν αντέχει άλλα βάρη. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται, ζει μακριά από την κοινωνία ή ζει στο δικό του κόσμο…».

Ο Άγγελος Τσιγκρής έχει εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή