Άγγελος Τσιγκρής: «Οι νέες περικοπές των συντάξεων αποτελεί μνημείο πολιτικής ασυνέπειας…»

Με αφορμή τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, στο μέρισμα και το ΕΚΑΣ, ο Αχαιός πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης (δικηγόρος – καθηγητής της Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι μειώσεις που έφεραν τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση, πλήττουν έναν στους δύο συνταξιούχους που άμεσα βλέπει από αυτόν το μήνα τις αποδοχές του να μειώνονται.

Εκτός από το «ψαλίδι» στο μέρισμα, τις επικουρικές συντάξεις και την κατάργηση του ΕΚΑΣ, μειώσεις θα υποστούν και άλλες κατηγορίες συνταξιούχων, όπως οι χήροι, οι διαζευγμένοι, τα άτομα με ειδικές ανάγκες κλπ.

Από την άλλη μεριά, πιο τσουχτερή γίνεται η εξαγορά των πλασματικών ετών, ενώ οι αυστηροί περιορισμοί στην εργασία των συνταξιούχων θα συρρικνώσει περαιτέρω το εισόδημα.

Χιλιάδες συνταξιούχοι διαπίστωναν έκπληκτοι ότι έλαβαν το μισό του μηνιαίου εισοδήματός τους, καθώς έχασαν το ΕΚΑΣ και δεν εισέπραξαν ούτε την επικουρική.

Έτσι από τον Ιούλιο οι επικουρικές δίνονται ψαλιδισμένες, καταργήθηκε το ΕΚΑΣ σε 158.000 συνταξιούχους ενώ το τσουνάμι περικοπών σε ΕΚΑΣ, επικουρικές, μέρισμα, εφάπαξ και συντάξεις άνω των 2.000 ευρώ θα επηρεάσει συνολικά 1.086.000 συνταξιούχους επί συνόλου 2,4 εκατομμυρίων.

Οι συντάξεις ήταν κόκκινη γραμμή και σήμερα βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό, αφού οι χαμηλοσυνταξιούχοι τελικά έγιναν οι πρώτοι που μπήκαν στο στόχαστρο.

Οι Έλληνες εξαπατήθηκαν για μία ακόμη φορά και πραγματικά αναρωτιέται κανείς, αν μέχρι να απαλλαγούμε από αυτή την κυβέρνηση, θα επιβεβαιωθεί έστω και μία προεκλογική της δέσμευση!

Μετά την εξαπάτηση, των αγροτών, των γιατρών, των δικηγόρων, των εμπόρων, των φαρμακοποιών, των μικρομεσαίων, τώρα η Κυβέρνηση εξαπατά τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Το ψέμα, όμως, έχει κοντά ποδάρια και καθένας θα θερίσει τα αποτελέσματα του βίου και της πολιτείας του…».

Ο Άγγελος Τσιγκρής έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή