Άγγελος Τσιγκρής: «Στην «εντατική» τα νοσοκομεία της Αχαΐας, χωρίς προσωπικό και μέσα…»

Με αφορμή τις τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία Πάτρας, Αιγίου και Καλαβρύτων, καθώς και σε όλα τα κέντρα υγείας του νομού μας,  ο Αχαιός πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μεγάλες και σημαντικές ελλείψεις παρατηρούνται τους τελευταίους μήνες στα νοσοκομεία της Πάτρας, του Αιγίου και των Καλαβρύτων, καθώς και σε όλα τα κέντρα υγείας του νομού μας.

Η κατάσταση στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αχαΐας έχει φτάσει σε οριακό σημείο, καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι εγχειρήσεις των ασθενών γίνονται με δυσκολία.

Συγκεκριμένα, μεγάλες ελλείψεις παρατηρούνται σε αναλώσιμα και νοσηλευτικά υλικά έως και φάρμακα.

Παράλληλα, σε πολλές κλινικές, ακόμα και σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την έλλειψη κρεβατιών, με αποτέλεσμα ασθενείς να αναγκάζονται να νοσηλεύονται σε άλλα τμήματα, με κίνδυνο της υγείας, τόσο των ιδίων, όσο και των υπολοίπων ασθενών.

Το νοσηλευτικό προσωπικό και οι γιατροί των νοσοκομείων μας καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες και να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς, όμως οι ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα είναι μεγάλες.

Ο τομέας της δημόσιας υγείας στην Αχαΐα νοσεί και μόνο με τις φιλότιμες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καταφέρνει να πάρει παράταση ζωής…».

Ο Άγγελος Τσιγκρής έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή