Αμφισβητεί την «ισχυρή ανάπτυξη» για το 2017

Αμφισβητεί την «ισχυρή ανάπτυξη» για το 2017 το Δημοσιονομικό Συμβούλιο

Καμπανάκι για τον προϋπολογισμό – Εφικτή η είσπραξη των φόρων για το 2016, αστερίσκοι για το 2017

giati-i-kinezi-apokaloun-tin-ellada-hellas-ke-ochi-greece

Το Δημοσιονομικό Συμβούλιο δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία της κυβέρνησης αλλά και των ευρωπαϊκών θεσμών για ανάπτυξη και επίτευξη των στόχων του 2017.

Ενώ, σύμφωνα με το newmoney.gr, θεωρεί εφικτή την είσπραξη των φόρων του 2016, βάζει αστερίσκους για το 2017, ενώ εκφράζει αμφιβολίες και για την ισχυρή ανάκαμψη, στη οποία έχει στηρίξει η κυβέρνηση τον νέο κρατικό προϋπολογισμό.

H πρώτη εξαμηνιαία έκθεση της νέας Ανεξάρτητης Αρχής, την οποία κατέθεσε στη Βουλή ο Πρόεδρος του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κορλίρας -προβλέπεται από το Μνημόνιο και αποτελεί κριτήριο για την λήψη διορθωτικών μέτρων από την κυβέρνηση πριν τεθεί σε εφαρμογή ο αυτόματος «κόφτης» δαπανών- διαπιστώνει μεταξύ άλλων τα εξής:

simaia-ellada1

Για το 2016 ο στόχος των εσόδων θα επιτευχθεί, ακόμα και αν υπάρξει κάμψη των εισπράξεων στα τέλη του έτους.

Για το 2017 «υπάρχουν επιφυλάξεις τόσο για το ύψος της ανόδου του ΑΕΠ και της ιδιωτικής κατανάλωσης, όσο και για την άνοδο των τιμών και της απασχόλησης». Εξάλλου, όπως τονίζεται, τον Σεπτέμβριο επιδεινώθηκαν τόσο ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος, όσο και ο Δείκτης Εμπιστοσύνης Καταναλωτών.

Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ εδώ

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή