Ανακοίνωση του ανεξάρτητου Βουλευτή κ. Νίκου Νικολόπουλου.

Δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε με την ανακοίνωση του ανεξάρτητου Βουλευτή και προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος κ. Νίκου Νικολόπουλου, αφού κατά και καιρούς και εμείς:

στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑΝΕΤ -KALAVRYTAPRESS, έχουμε βιώσει τις απέλπιδες προσπάθειες κάποιων, να μας φιμώσουν ή να μας «συνετήσουν», μόνο και μόνο επειδή εκφράζουμε ελεύθερα και άφοβα τη γνώμη μας. Τέτοιου είδους προσπάθειες είναι καταδικασμένες πάντα να πέφτουν στο κενό και το μόνο που καταφέρνουν οι «μάταια προσπαθούντες» είναι να εκτίθενται και να μας δίνουν τη δύναμη και το κουράγιο να συνεχίζουμε!!!

Την ικανοποίησή του για το γεγονός πως η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του διαφύλαξε την ελευθερία των βουλευτών στην άποψη και αποδέχτηκε ότι η έκφραση γνώμης δεν συνιστά προσβολή στην ατομική ελευθερία οιουδήποτε, εκφράζει ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, μετά την απόφαση της ολομέλειας του Κοινοβουλίου για την υπόθεση της άρσης ασυλίας του.

Ο κ. Νικολόπουλος αναφέρει:

«Ο βουλευτής, όπως και κάθε πολίτης, οφείλει να απολογείται για συμμετοχή ή συνέργεια σε επιλήψιμες πράξεις, όχι όμως και να διώκεται για την έκφραση απόψεων, που μπορεί να είναι αντίθετες με κοινωνικές ομάδες αλλά δεν προσβάλλουν καθόλου και το δικό τους δικαίωμα στην άποψη και τελικά, στην αυτοδιαχείριση. Πόσο μάλλον όταν αυτές οι απόψεις δεν συνιστούν απλά και μόνο μία προσωπική κατάθεση αλλά εκφράζουν την ελληνοχριστιανική και ορθόδοξη άποψη επί ενός θέματος, όπως ο “γάμος” μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων βουλευτών, ανεξάρτητα από την ατομική άποψη καθενός επί του συγκεκριμένου θέματος, με τη σημερινή της απόφαση, προστάτευσε το δικαίωμα των χριστιανών να εκφράζουν άποψη και τελικά, να ομολογούν την πίστη τους. Σε αντίθετη περίπτωση, οι χριστιανοί θα αισθάνονταν πως τελούν υπό διωγμό, γεγονός ανεπίτρεπτο για μία δημοκρατική χώρα, ειδικά δε για την Ελλάδα.

Εν κατακλείδι, το δικαίωμα της ατομικής ελευθερίας του καθενός να διαχειρίζεται τον εαυτό του όπως επιθυμεί στα πλαίσια των νόμων και του συντάγματος, είναι αδιαπραγμάτευτο. Το ίδιο αδιαπραγμάτευτο όμως είναι και το δικαίωμα όλων, ιδίως των βουλευτών, στην έκφραση άποψης. Γι’ αυτό και η Βουλή σήμερα δεν διαφύλαξε τον Νικολόπουλο, διαφύλαξε ένα θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα όλων».

phgh kalavrytanet.gr

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή