Από τις ΗΠΑ στο… Κερατσίνι τρία μεταχειρισμένα Σινούκ για την Αεροπορία Στράτου

Αποτελούν την πρώτη παρτίδα από τα 10 ελικόπτερα του ίδιου τύπου που έχουν «κλειστεί» από την Ελλάδα για την ενίσχυση της Αεροπορίας Στρατού

Στο λιμάνι στο Κερατσίνι έφτασαν το πρωί της Παρασκευής τα τρία πρώτα μεταχειρισμένα, μεταφορικά ελικόπτερα CH-47D Chinook, από τα αποθέματα της Αεροπορίας του Αμερικανικού Στρατού, που θα ενταχθούν στα υπο σύσταση νέα Τάγματα της Αεροπορίας Στρατού.

Αποτελούν την πρώτη παρτίδα από τα 10 ελικόπτερα του ίδιου τύπου που έχουν «κλειστεί» από την Ελλάδα για την ενίσχυση της Αεροπορίας Στρατού, ενώ υπάρχει και μία ακόμη «εκκρεμότητα» για άλλα πέντε Chinook του ίδιου τύπου (15 συνολικώς), τα οποία έχουν κρατηθεί μεν αλλά δεν έχουν πληρωθεί στο συμβολικό τους κόστος.

Με τα 10 υπό παραλαβή νέα Chinook και τα 15 παλαιότερα προβλέπεται η συγκρότηση δύο ΤΕΑΣ εφοδιασμένων με αυτά τα ελικόπτερα γεγονός που αυξάνει κατακόρυφα τις επιχειρησιακές δυνατότητες της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού και κατ’ επέκταση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή