Α. Κατσανιώτης: Στα συρτάρια μένουν επί δύο χρόνια… 6 δις για τους αγρότες!

«Η κυβέρνηση που αυξάνει το ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, που βάζει προκαταβολή φόρου στους αγρότες, που καταργεί τον ΟΓΑ και γενικότερα, εξοντώνει τον πρωτογενή τομέα, επί δύο χρόνια δεν μπορεί ούτε καν να θέσει σε ισχύ, δράσεις που αφορούν την ενίσχυση του αγροτικού τομέα από το νέο ΕΣΠΑ και ήσαν έτοιμες από την προηγούμενη κυβέρνηση. Επί δύο χρόνια, έχουν στα συρτάρια προγράμματα ύψους 6 δις ευρώ που θα μπορούσαν να τονώσουν τον πρωτογενή τομέα και γενικότερα την ελληνική οικονομία, αλλά αφήνουν την ελληνική ύπαιθρο να σβήνει και την αγροτική παραγωγή να μαραζώνει».

 

Αυτά υπογραμμίζει ο βουλευτής Ν.Δ. Αχαΐας και επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέας Κατσανιώτης, με αφορμή ερώτηση βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συνυπογράφει, για το παντελώς ανεκμετάλλευτο ακόμα Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση είχε υποβάλλει προς έγκριση στην Ε.Ε. στις 17 Ιουλίου 2014, και από το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχουν ωφεληθεί ούτε ένα ευρώ οι Έλληνες παραγωγοί.

 

Οι βουλευτές της Ν.Δ. φέρνουν το θέμα στη Βουλή, ζητώντας εξηγήσεις για την χωρίς προηγούμενο καθυστέρηση και απαιτώντας την άμεση εκκίνησή του.

 

Σύμφωνα με το κείμενο της ερώτησης, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 είχε διασφαλισμένους πόρους 6 δις ευρώ (4,7 δις κοινοτική και 1,3 δις εθνική και ιδιωτική συμμέτοχή), που λιμνάζουν αναξιοποίητοι στα κοινοτικά Ταμεία, δίχως η σημερινή κυβέρνηση να έχει αυξήσει – όπως υποστήριζε ότι θα κάνει – ούτε κατά ένα ευρώ τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη χρηματοδότηση του Προγράμματος.

 

«Η μόνη… συμβολή της σημερινής κυβέρνησης στο πρόγραμμα που ετοίμασε και ολοκλήρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση – δίνοντας μάλιστα για πρώτη φορά τη δυνατότητα στις Περιφέρειες να διαχειριστούν ένα σημαντικό τμήμα του προγράμματος – είναι οι… μειώσεις που έχουν ήδη υποστεί κατά 40% περίπου τα κονδύλια για ανάπτυξη των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και επιχειρήσεων και η κατάργηση του προϋπολογισμού των 200 εκατ. ευρώ για την κάλυψη από τον ΕΛΓΑ συγκεκριμένων ασφαλιστικών κινδύνων στη φυτική και ζωική παραγωγή, κ.α. Με άλλα λόγια, η τακτική της κυβέρνησης «παντού χειρότερα!» συνεχίζεται…» συμπληρώνει ο κ. Κατσανιώτης.
πηγή: pelop.gr

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε πληροφορία, επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Sending

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

©2015 Kalavrytapress       Όροι χρήσης | Προσωπικά Δεδομένα | Σχετικά με το kalavrytapress.gr

Μέλος του Ομίλου  των εταιριών ΑΧΑΪΚΑ ΜΜΕ ΡΑΔΙΟ ΓΑΜΜΑ FM 94STEREO AE

Designed by: Christos Caberos

Τοπικά Νέα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Log in with your credentials

Forgot your details?