ΔΑΦΝΗ: Οι μικροί πέρασαν και φέτος την σιδερένια αυλόπορτα του πέτρινου σχολειού τους

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησαν τα σχολεία σήμερα και στη Δάφνη. Οι λιλιπούτειοι μαθητές έβαλαν τα καλά τους και πέρασαν την σιδερένια αυλόπορτα του μεγάλου πέτρινου σχολείου γεμάτοι καμάρι.

Τα προνηπιάκια με φόβο και ντροπή και τα εκτάκια με τον αέρα του τελειόφοιτου μπήκαν στη σειρά και δέχτηκαν την ευλογία των ιερέων .

Ο διευθυντής και οι δάσκαλοι με τη σειρά τους καλοσώρισαν τα παιδιά και τους ευχήθηκαν καλή και δημιουργική χρονιά. Και μάλιστα φέτος δέχθηκαν στην πάντα ανοικτή αγκαλιά τους παιδάκια που ήρθαν για πρώτη φορά από την Αθήνα να κατοικήσουν στη Δάφνη κάνοντας πράξη την αποκέντρωση.

Να ευχηθούμε κι εμείς με τη σειρά μας μια χρονιά χωρίς προβλήματα τόσο στις μεταφορές όσο και στην τοποθέτηση εκπαιδευτικών κι ας ελπίσουμε ότι οι κυβερνώντες θα στρέψουν την προσοχή τους έστω για λίγο από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία και μάλιστα στα ορεινά χωριά που επιμένουν να επιβιώνουν κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Επιμένουν με νέες οικογένειες, με μικρά παιδιά, και με αξιόλογους εκπαιδευτικούς που υπερβαίνουν εαυτούς .

Η Δάφνη αντιστέκεται!!!

Καλή σχολική χρονιά!!

Γεωργία Κουτσιουρή δημοσιογράφος

koytsioyri2

http://www.kalavrytanet.com

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή