ΔΕΗ: Η κινεζική State Grid δίνει 320 εκατ. ευρώ για το 24% του ΑΔΜΗΕ

Έκανε καλύτερη προσφορά από την ιταλική Terna

Υψηλό τίμημα προσφέρει για το 24% του ΑΔΜΗΕ η κινεζική εταιρεία State Grid, που κατέθεσε δεσμευτική προσφορά 320 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ποσό μεγαλύτερο από αυτό που προσέφερε η ιταλική Terna χωρίς, ωστόσο, να ανακοινώνεται το ύψος της δεύτερης προσφοράς.

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε σήμερα ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής προσφορών για την πώληση σε στρατηγικό επενδυτή και χαρακτήρισε τη διαδικασία άψογη.

Το ΔΣ της Επιχείρησης στις 31 Οκτωβρίου 2016 θα πάρει την απόφαση για τον προτιμητέο επενδυτή.

Οριστική απόφαση θα λάβει η Γενική Συνέλευση των Μετόχων, η οποία προγραμματίζεται για τις 24 Νοεμβρίου 2016.

Τα επόμενα βήματα προβλέπουν την έγκριση του διαγωνισμού από το ΔΣ και τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να δοθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές και την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της επιχείρησης αναφέρει τα εξής:

«Η ΔΕΗ ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής προσφορών για την πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ σε στρατηγικό επενδυτή.

Πλειοψηφών προσφέρων αναδείχθηκε η κινεζική εταιρεία State Grid με τίμημα 320 εκατ. ευρώ.

Η διαδικασία ήταν άψογη, πράγμα για το οποίο η διοίκηση της ΔΕΗ συγχαίρει τα αρμόδια στελέχη της εταιρείας για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν.

Το ΔΣ της Επιχείρησης στις 31 Οκτωβρίου 2016 θα πάρει την απόφαση για τον προτιμητέο επενδυτή. Οριστική απόφαση θα λάβει η Γενική Συνέλευση των Μετόχων η οποία προγραμματίζεται για τις 24 Νοεμβρίου 2016».

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή