Εκδήλωση του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας στο πλαίσιο του 19ου FORUM Ανάπτυξης.

Το Τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας διοργανώνει εκδήλωση στο πλαίσιο του 19ου Forum Ανάπτυξης το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 8:00 μ.μ. στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ στην Πάτρα με θέμα:

«ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, ΤΙ;»

Η εκδήλωσή έχει σκοπό να συμβάλλει στο διάλογο, που έχει ανοίξει, για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον αντίποδα του «Καλλικράτη». Πιστεύουμε ότι στόχος μας πρέπει να είναι η δημιουργία ενός πολιτικού και διοικητικού συστήματος που θα θεσμοθετεί τρία επίπεδα (κεντρικό κράτος – περιφέρεια – δήμοι) με κύρια χαρακτηριστικά τη ριζική αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων και την άσκηση εξουσίας στον πλησιέστερο χώρο για τον πολίτη.

Το ζητούμενο είναι σήμερα μια αυτοδιοίκηση ανοιχτή και δημοκρατική πρωτεργάτη της κοινωνικής αλληλεγγύης, του αναπτυξιακού προγραμματισμού, κοιτίδα της τοπικής πολιτικής έκφρασης και δράσης, για αυτό και ο διάλογος με την κοινωνία πρέπει να περιλαμβάνει θέματα όπως :

α. Δομή και λειτουργία των ΟΤΑ (θεσμικά όργανα, ενδοδημοτική αποκέντρωση)

β. Αποκεντρωμένες Αρμοδιότητες

γ. Πόροι (έσοδα, επενδυτικοί πόροι)

δ. Θεσμοί συμμετοχικής δημοκρατίας

ε. Εκλογικό σύστημα

Μετά τις εισηγήσεις από τους ομιλητές Καρακώστα Κώστα – Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Παιδείας δήμου Ναυπακτίας, Πουλάκη Κώστα – Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Προέδρου της Επιτροπής Αναθεώρησης του Θεσμικού Πλαισίου της Τ.Α. και Σπαρτινού Κώστα – Βουλευτή Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ, Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Πατρέων, Επικεφαλής της παράταξης ΡΑΠ-Πάτρα, Ανθρώπινη Πόλη, θα ακολουθήσουν ερωτήσεις – τοποθετήσεις από το κοινό.

unnamed

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε πληροφορία, επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Sending

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

©2015 Kalavrytapress       Όροι χρήσης | Προσωπικά Δεδομένα | Σχετικά με το kalavrytapress.gr

Μέλος του Ομίλου  των εταιριών ΑΧΑΪΚΑ ΜΜΕ ΡΑΔΙΟ ΓΑΜΜΑ FM 94STEREO AE

Designed by: Christos Caberos

Τοπικά Νέα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Log in with your credentials

Forgot your details?