Επίκαιρο άρθρο του Θανάση Νταβλούρου

Ανακάλυψαν την Αμερική,

καλώς τους κι ας αργήσανε!

 Του Θανάση Νταβλούρου

 Στη Νέα Δημοκρατία, από θέση αρχής, τασσόμαστε διαχρονικά υπέρ της σύσφιγξης των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, τις οποίες στηρίζουμε προς όφελος των εθνικών συμφερόντων.

Ουδέποτε αποκηρύξαμε τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στις οποίες μια δραστήρια ελληνική ομογένεια καταθέτει καθημερινά τα διαπιστευτήρια μιας δημιουργικής παρουσίας εντασσόμενη εναρμονισμένα στην αμερικανική κοινωνία, ουδέποτε στρέψαμε την πλάτη μας σε μια χώρα που θεωρούμε ότι είναι σταθερός σύμμαχος της Ελλάδας.

Κατά συνέπεια, χαιρετίζουμε όλους αυτούς που όψιμα ανακάλυψαν στις μέρες μας την Αμερική, προσδοκώντας στη στήριξη του αμερικανικού παράγοντα.

Υπενθυμίζεται ότι είναι αυτοί, οι ίδιοι, που φώναζαν κάποτε «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» και διαδηλώνοντας στους δρόμους έκαιγαν την αμερικανική σημαία.

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας ως γραμματέας της Νεολαίας του κόμματος του, είχε πρωτοστατήσει το 1999 στις διαδηλώσεις κατά της επίσκεψης του Μπιλ Κλίντον στην Αθήνα, φτάνοντας στο σημείο να καταγγείλει επισήμως γιατί οι αστυνομικές δυνάμεις δεν άφησαν αυτόν και τους συντρόφους του να φτάσουν στο σημείο να προπηλακίσουν τον τότε Αμερικανό πρόεδρο.    

Και είναι ο ίδιος, σήμερα, που ως πρωθυπουργός ανυπομονεί να υποδεχθεί τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αναζητώντας στο πρόσωπο του μια σανίδα σωτηρίας, «γλείφοντας» εκεί που κάποτε «έφτυνε».

Το ποιος δικαιώνεται μετά και από την εξέλιξη αυτή, δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε ιδιαίτερα, το αντιλαμβάνεται κάθε πολίτης με στοιχειώδη λογική.

Μπορούμε, ωστόσο, να διαπιστώσουμε πόσο δίκιο έχει ο θυμόσοφος λαός μας όταν λέει «που είσαι νιότη που έδειχνες ότι θα γινόμουν άλλος».

 

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή