Η κοινωνική ένταξη των Ρομά στο επίκεντρο της πολιτικής της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας

Συνεχίζει την κοινωνική πολιτική της η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έχοντας θέσει στο επίκεντρό της τη δημιουργία ενός δικτύου προστασίας μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και δομές, για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, τους άνεργους, τους φτωχούς, τους συνταξιούχους και τα κοινωνικά στρώματα της κοινωνίας μας.

Χθες, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας με την αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, κατά την οποία παρουσιάστηκε η παρουσίαση της νεοσυσταθείσας Ειδικής Γραμματείας για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά.

Στόχος της συνάντησης αυτή ήταν η ουσιαστική αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού των Ρομά μέσω συνεκτικών παρεμβάσεων, οι οποίες θα γίνουν σε συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με τα συναρμόδια υπουργεία.

Προτεραιότητα δόθηκε στους καταυλισμούς των άκρως υποβαθμισμένων περιοχών, με το Υπουργείο να δεσμεύεται για χρηματοδότηση ακόμα και με εθνικούς πόρους καλώντας, παράλληλα τις Περιφέρειες και τους Δήμους με ώριμα έργα να τα καταθέσουν προς έγκριση.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι αρμοδιότητες της νέας Ειδικής Γραμματείας, με την πιο σημαντική, όπως τονίστηκε, να είναι η έγκριση όλων των έργων – παρεμβάσεων που θα προτείνει να κάνει η τοπική αυτοδιοίκηση.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας επεσήμανε πως αυτές οι παρεμβάσεις που σχεδιάζονται και που θα γίνουν για τους Ρομά, θα πρέπει να απαντούν στα ζητήματα κάθε περιοχής, να είναι παρεμβάσεις για τους συνανθρώπους μας που έχουν μεγάλη ανάγκη.

 

Στην ατζέντα και η διαχείριση κοινωνικών προγραμμάτων

Με αφορμή τη συνάντηση στην Αθήνα με την αναπλ. Υπουργό κυρία Φωτίου, ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας έθεσε στην ατζέντα και άλλα ζητήματα που αφορούν στη διαχείριση των κοινωνικών προγραμμάτων.

Ο κ. Κατσιφάρας ζήτησε τη δυνατότητα ένταξης πράξεων μεγαλύτερων προϋπολογισμών, με τη έγκριση και των υπουργείων, ώστε να υπάρχουν ταχύτερα νομικές δεσμεύσεις, καθώς και τη λειτουργία προγραμμάτων από κάτω προς τα πάνω και όχι οριζόντια που θα απαντούν στις ανάγκες κάθε περιοχής

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν επίσης, εκτός της αναπλ. Υπουργού Θ. Φωτίου και του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, η Ειδική Γραμματέας για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά, Αικατερίνη Γιάντσιου, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Πρόνοιας Δημήτριος Καρέλλας, ο προϊστάμενος της Μονάδας Α: Προγραμματισμού και Αξιολόγησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Βαγγέλης Γεωργίου, Αντιπεριφερειάρχες και στελέχη και των υπολοίπων Περιφερειών της χώρας.

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε πληροφορία, επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Sending

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

©2015 Kalavrytapress       Όροι χρήσης | Προσωπικά Δεδομένα | Σχετικά με το kalavrytapress.gr

Μέλος του Ομίλου  των εταιριών ΑΧΑΪΚΑ ΜΜΕ ΡΑΔΙΟ ΓΑΜΜΑ FM 94STEREO AE

Designed by: Christos Caberos

Τοπικά Νέα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Log in with your credentials

Forgot your details?