Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο 15ο Συνέδριο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

Στο 15ο Συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με θέμα «Τουρισμός και Ανάπτυξη» συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας.
«Η Περιφέρεια έχει διαμορφώσει και υλοποιεί ένα ρεαλιστικό σχέδιο ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας, με μόνο στόχο την μετατροπή της Δυτικής Ελλάδας σε έναν διακριτό και ανταγωνιστικό προορισμό Τουρισμού. Τα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα, που διαθέτει, μπορούν να συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη και στην αύξηση της επισκεψιμότητας» σημείωσε ο κ. Καρπέτας προσθέτοντας πως «ο σχεδιασμός που έχει ήδη γίνει και υλοποιούμε μπορεί να συνδράμει ακόμη περισσότερο στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και στην αύξηση των θέσεων εργασίας».
Στο επίκεντρο του Συνεδρίου τέθηκε ο νέος οδικός χάρτης του Ελληνικού Τουρισμού, τα οφέλη διασύνδεσης του Τουρισμού με τους υπόλοιπους τομείς της Ελληνικής Οικονομίας, ενώ συζητήθηκαν και οι μελλοντικές προκλήσεις, καθώς και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
«Οι αρχαιολογικοί μας χώροι, τα μουσεία, η ιστορία, η θρησκευτική κληρονομιά, το φυσικό μας περιβάλλον, τα προϊόντα μας, αποτελούν δυναμικό απόθεμα για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με τον Τουρισμό να παραμένει ένας σταθερός πυλώνας ιδίως τα τελευταία χρόνια με την κρίση, για την οικονομική ανάταση» συμπλήρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης.
Να υπενθυμίσουμε πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεργάζεται με τον ΣΕΤΕ όσον αφορά τον Τουρισμό για την υλοποίηση των δράσεων βάσει του Οδικού Χάρτη Εξειδίκευσης του Τουρισμού για την ΠΔΕ, που έχει εκπονηθεί από τον Σύνδεσμο.

Στο Συνέδριο μίλησαν μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Δραγασάκης, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ο οποίος μίλησε για το σχέδιο για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, ο Γιώργος Τζιάλλας, Γενικός Γραμματέας Τουριστικής και Πολιτικής Ανάπτυξης, ο Ανδρέας Ανδρεάδης, Πρόεδρος ΣΕΤΕ, ο Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο Μαργαρίτης Σχοινάς, Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ.α.

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε πληροφορία, επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Sending

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

©2015 Kalavrytapress       Όροι χρήσης | Προσωπικά Δεδομένα | Σχετικά με το kalavrytapress.gr

Μέλος του Ομίλου  των εταιριών ΑΧΑΪΚΑ ΜΜΕ ΡΑΔΙΟ ΓΑΜΜΑ FM 94STEREO AE

Designed by: Christos Caberos

Τοπικά Νέα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Log in with your credentials

Forgot your details?