«Κατάθεση Ερώτησης : Απευθείας Αναθέσεις μελετών, χαρακτηρισμένες ως «ερευνητικά προγράμματα» από την “Κτιριακές Υποδομές ΑΕ” (ΚτΥπ ΑΕ) σε ΑΕΙ.»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών  κατέθεσαν 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατόπιν πρωτοβουλίας του Κώστα Σπαρτινού με θέμα τον έλεγχο νομιμότητας πράξεων της  “Κτιριακές Υποδομές ΑΕ”.

Δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015,η τότε διοίκηση της Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, προχώρησε σε απευθείας ανάθεση έργου προς το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης συνολικού υψους 500.000€, μέσω προγραμματικής σύμβασης.

Η πράξη αυτή, εγείρει ερωτηματικά σε σχέση με τη νομιμότητά της, για μια σειρά από λόγους. Συγκεκριμένα:

  • Πρώτον, το πως προκύπτει η ανάγκη κατάρτισης προγραμματικής σύμβασης, η οποία γίνεται λόγω έλλειψης επαρκούς και κατάλληλου προσωπικού, εφόσον το στελεχιακό δυναμικό της ΚτΥπ ΑΕ αποτελείται από κατεξοχήν τεχνικό προσωπικό.
  • Δεύτερον  πως χαρακτηρίστηκε ένα τυπικό τεχνικό έργο ως “ερευνητικό” ούτως ώστε να το αναλάβει ένα Πανεπιστημιακό Ίδρυμα και
  • Τρίτον το γιατί έγινε απευθείας ανάθεση καθ’ υπέρβαση του προβλεπόμενου ορίου προϋπολογισμού.

Οι βουλευτές ζητούν από το Υπουργείο πληροφορίες σχετικά με τον έλεγχο της εν λόγω ανάθεσης καθώς και ενημέρωση σχετικά με την εκτέλεση του έργου.

 

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε πληροφορία, επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Sending

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

©2015 Kalavrytapress       Όροι χρήσης | Προσωπικά Δεδομένα | Σχετικά με το kalavrytapress.gr

Μέλος του Ομίλου  των εταιριών ΑΧΑΪΚΑ ΜΜΕ ΡΑΔΙΟ ΓΑΜΜΑ FM 94STEREO AE

Designed by: Christos Caberos

Τοπικά Νέα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Log in with your credentials

Forgot your details?