«Κατάθεση Ερώτησης : Απευθείας Αναθέσεις μελετών, χαρακτηρισμένες ως «ερευνητικά προγράμματα» από την “Κτιριακές Υποδομές ΑΕ” (ΚτΥπ ΑΕ) σε ΑΕΙ.»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών  κατέθεσαν 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατόπιν πρωτοβουλίας του Κώστα Σπαρτινού με θέμα τον έλεγχο νομιμότητας πράξεων της  “Κτιριακές Υποδομές ΑΕ”.

Δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015,η τότε διοίκηση της Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, προχώρησε σε απευθείας ανάθεση έργου προς το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης συνολικού υψους 500.000€, μέσω προγραμματικής σύμβασης.

Η πράξη αυτή, εγείρει ερωτηματικά σε σχέση με τη νομιμότητά της, για μια σειρά από λόγους. Συγκεκριμένα:

  • Πρώτον, το πως προκύπτει η ανάγκη κατάρτισης προγραμματικής σύμβασης, η οποία γίνεται λόγω έλλειψης επαρκούς και κατάλληλου προσωπικού, εφόσον το στελεχιακό δυναμικό της ΚτΥπ ΑΕ αποτελείται από κατεξοχήν τεχνικό προσωπικό.
  • Δεύτερον  πως χαρακτηρίστηκε ένα τυπικό τεχνικό έργο ως “ερευνητικό” ούτως ώστε να το αναλάβει ένα Πανεπιστημιακό Ίδρυμα και
  • Τρίτον το γιατί έγινε απευθείας ανάθεση καθ’ υπέρβαση του προβλεπόμενου ορίου προϋπολογισμού.

Οι βουλευτές ζητούν από το Υπουργείο πληροφορίες σχετικά με τον έλεγχο της εν λόγω ανάθεσης καθώς και ενημέρωση σχετικά με την εκτέλεση του έργου.

 

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή