«Κατάθεση Ερώτησης : Τρόπος αμοιβής Συμβασιούχων Καθαριστριών- Καθαριστών Σχολικών Μονάδων»

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών κατέθεσαν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατόπιν πρωτοβουλίας του Κώστα Σπαρτινού με θέμα τον τρόπο αμοιβής των συμβασιούχων καθαριστών/ καθαριστριών που απασχολούνται μέσω των Σχολικών Επιτροπών στα σχολεία της χώρας .

Το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο προβλέπει τη δήλωση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας myschool.gr των αιθουσών διδασκαλίας κάθε σχολικής μονάδας, βάσει των οποίων γίνονται οι πληρωμές μέσω του ΙΝΕΔΙΒΙΜ προς τις Σχολικές Επιτροπές. Οι υπάρχουσες συμβάσεις, προβλέπουν αμοιβή σύμφωνα με τις αίθουσες διδασκαλίας και μόνο, θέτοντας μάλιστα ανώτατο όριο (18). Όμως στα σχολεία, υπάρχουν και άλλοι χώροι, οι οποίοι προφανώς και καθαρίζονται (πχ γραφεία, χώρους υγιεινής), πλην όμως δεν αμείβονται.

Επιπρόσθετα, οι πληρωμές δεν πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά γίνονται δύο με τρεις φορές το χρόνο, γεγονός που δυσχεραίνει την καθημερινότητα των εργαζομένων.

Οι βουλευτές με την παρέμβασή τους ζητούν από τους Υπουργούς να τροποποιηθεί ο τρόπος υπολογισμού της αμοιβής των συμβασιούχων καθαριστών/ καθαριστριών, ώστε να αντιστοιχεί στην πραγματική εργασία που προσφέρεται, ενώ παράλληλα να βρεθεί τρόπος ώστε να καταβάλλεται η αμοιβή τους σε μηνιαία βάση.

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε πληροφορία, επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Sending

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

©2015 Kalavrytapress       Όροι χρήσης | Προσωπικά Δεδομένα | Σχετικά με το kalavrytapress.gr

Μέλος του Ομίλου  των εταιριών ΑΧΑΪΚΑ ΜΜΕ ΡΑΔΙΟ ΓΑΜΜΑ FM 94STEREO AE

Designed by: Christos Caberos

Τοπικά Νέα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Log in with your credentials

Forgot your details?