ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ: Το παλαιότερο κοιμητήριο των Μαζέων από την εποχή τις Τουρκοκρατίας.

Το Πρώτο Νεκροταφείο των Μαζέων είναι το παλαιότερο κοιμητήριο στη Κλειτορία και βρίσκετε στη Παναγία στο Χαλίκι κοντά στο χωριό Βάλτο.

Το 1460, με την κατάληψη της Πελοποννήσου από τους Τούρκους, το χωριό περιήλθε στην οθωμανική κυριαρχία, με μοναδική εξαίρεση την χρονική περίοδο από το 1685 έως το 1715, οπότε την διοίκηση της περιοχής ανέλαβαν οι Ενετοί.

Ολοκληρώθηκε η περίφραξη του πρώτου Νεκροταφείου των Μαζέων , ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων.

Τα μπετά τις περίφραξης έγιναν από τον πρώην Δήμο Κλειτορίας και από τον τότε Αντιδήμαρχο κύριο Βασίλη Καρρά. Ενώ των Αύγουστο του 2017 ολοκληρώθηκε η περίφραξη ,οι κολώνες  η πόρτα από τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Καλαβρύτων της Δ. Ε. Κλειτορίας κύριο Βασίλη Καρρά και των πρόεδρο Τ.Ε. Κλειτορίας κ Δημήτρη Μετζέλο που ικανοποίησαν ένα αίτημα των πολιτών εδώ και πολλές δεκαετίες.

Ηλίας Ψαριάδης:

Στις 27 Ιουλίου 2016 ο Αθλητής στην Ελεύθερη ομάδα Φίλων Πάλης, με πάρα πολλές τιμητικές διακρίσεις. ο Ηλίας Ψαριάδης άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία μόλις 54 χρονών

Επιθυμία του ήταν όταν θα έφευγε από τη ζωή να είναι μαζί με την αγαπημένη του μητέρα, που δεν πρόλαβε να χαρεί και η ταφή του έγινε στο νεκροταφείο στο Χαλίκι στις 28 Ιουλίου 2016.

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή