«Κώστας Σπαρτινός: Η Ν.Δ. σε ρόλο Σαπφούς Νοταρά: «Μπουρλότο» και στην εθνική στρατηγική για την έρευνα και την καινοτομία.»

Ο Κώστας Σπαρτινός, τοποθετήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΛΙΔΕΚ) στις 17.10.2015

Διαπίστωσε καταρχήν τον εγκλωβισμό της ΝΔ στην τακτική της συνολικής, τυφλής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, που δεν της επιτρέπει να συζητήσει νηφάλια και ουσιαστικά ούτε σχέδια νόμου που συναντούν την ευρύτατη αποδοχή της ερευνητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας.

Τόνισε πως το ΕΛΙΔΕΚ αποτελεί ένα εργαλείο ανάσχεσης της φυγής του υψηλών προσόντων ανθρώπινου δυναμικού στο εξωτερικό, ενός από τα σημαντικότερα κεφάλαια της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Πάνω από 4000  επιστήμονες αναμένεται να ενισχυθούν από τις δράσεις του ΕΛΙΔΕΚ κατά τα 3 πρώτα χρόνια της λειτουργίας του.

Δεν αποτελεί έναν τρόπο διαχείρισης της κρίσης, αλλά στοχεύει στην επόμενη ημέρα, ώστε ο χώρος της έρευνας να ενισχυθεί μέσω του ΕΛΙΔΕΚ και της θέσπισης μιας εθνικής πολιτικής.

Μέσω του ΕΛΙΔΕΚ, θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν και να ενισχυθούν, δράσεις που αφορούν επιστημονικά πεδία, που δεν καλύπτονται από αντίστοιχα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Πιο σημαντικό όμως είναι το γεγονός πως τα κονδύλια αυτά θα έχουν αποτέλεσμα, θα ξέρουμε που πηγαίνουν και πως θα ελέγχονται. Δεν έχουν σχέση με τα θαλλασοδάνεια του παρελθόντος και οι επενδύσεις αυτές “θα πιάσουν τα λεφτά τους”.

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε πληροφορία, επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Sending

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

©2015 Kalavrytapress       Όροι χρήσης | Προσωπικά Δεδομένα | Σχετικά με το kalavrytapress.gr

Μέλος του Ομίλου  των εταιριών ΑΧΑΪΚΑ ΜΜΕ ΡΑΔΙΟ ΓΑΜΜΑ FM 94STEREO AE

Designed by: Christos Caberos

Τοπικά Νέα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Log in with your credentials

Forgot your details?