«Κώστας Σπαρτινός: Να δώσουμε μια δίκαιη και ουσιαστική λύση για τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών»

Ο βουλευτής Αχαϊας, Κώστας Σπαρτινός, εισηγήθηκε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών : «Ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της Οδηγίας 2014/94/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 22ας Οκτωβρίου 2014 για την ανάπτυξη Υποδομών Εναλλακτικών καυσίμων, απλοποίηση διαδικασίας, αδειοδότησης και άλλες διατάξεις πρατηρίων παροχής καυσίμων και ενέργειας, και λοιπές διατάξεις».

Το σχέδιο νόμου, αφορά ρυθμίσεις για την αγορά εναλλακτικών καυσίμων και μορφών ενέργειας (φυσικό αέριο, υδρογόνο και ηλεκτρισμός) , απλοποίηση διαδικασίας αδειοδοτήσεων καθώς και επαναπροσδιορισμό προδιαγραφών λειτουργίας των πρατηρίων όλων των τύπων. Πρόκειται για ουσιαστικές παρεμβάσεις που αποσκοπούν στον περιορισμό της γραφειοκρατίας και προσαρμόζουν τις απαιτήσεις για δημόσια ασφάλεια και περιβαλλοντική προστασία στις σύγχρονες τεχνολογικές δυνατότητες.

Το σχέδιο νόμου όμως, προχωρά και σε μια, ακόμη, ουσιαστική πρωτοβουλία. Δημιουργεί το κατάλληλο πλαίσιο κάτω από το οποίο θα αποδοθούν επιτέλους μετά από δεκαετίες επαγγελματικά δικαιώματα σε όλες τις ειδικότητες Διπλωματούχων Μηχανικών. Πολλοί απόφοιτοι Πολυτεχνικών Σχολών για χρόνια «βρίσκονταν υπό καθεστώς ομηρίας από τις προηγούμενες κυβερνήσεις».

Οι ειδικότητες από 9 γίνονται πλέον 13 και συστήνεται Επιτροπή, με τη συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των εμπλεκόμενων φορέων (ΤΕΕ, Πολυτεχνικές Σχολές, Επιστημονικοί Σύλλογοι Διπλωματούχων Μηχανικών, συναρμόδια Υπουργεία). Στόχος της επιτροπής, είναι μέσα από διάλογο, «μακριά από συντεχνιασμούς και στεγανά», να καταρτίσει σχέδιο για την οριστική λύση του ζητήματος των δικαιωμάτων.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Κώστας Σπαρτινός: «Είναι ένα κρίσιμο θέμα, ευαίσθητο, που όμως επιζητεί τη λύση του. Δεν θα στρουθοκαμηλίσουμε μπροστά σε αυτό, αλλά θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια ουσιαστική και δίκαιη λύση.»

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε πληροφορία, επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Sending

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

©2015 Kalavrytapress       Όροι χρήσης | Προσωπικά Δεδομένα | Σχετικά με το kalavrytapress.gr

Μέλος του Ομίλου  των εταιριών ΑΧΑΪΚΑ ΜΜΕ ΡΑΔΙΟ ΓΑΜΜΑ FM 94STEREO AE

Designed by: Christos Caberos

Τοπικά Νέα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Log in with your credentials

Forgot your details?