Νίκος Μαγκαφάς:28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ : ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ

Η 28η Οκτωβρίου, η επέτειος του ΟΧΙ , θεωρείται κορυφαία στιγμή του 20ού αιώνα, που σημάδεψε καθοριστικά την πορεία της νεώτερης Ελλάδας. Πρόκειται για ημερομηνία – ορόσημο, που καταδεικνύει την αποτελεσματικότητα που έχουν για ένα λαό η ενότητα, η ομοψυχία, η κοινή προσπάθεια, η προσήλωση σε ένα στόχο, η πίστη σε υψηλά ιδανικά.
Κι αν για τους ανθρώπους εκείνης της εποχής οι παραπάνω αρετές αναδείχθηκαν αβίαστα και εκ του αυτομάτου, για εμάς τους νεώτερους Έλληνες φαίνεται ότι αποτελούν ένα διαρκές ζητούμενο, που μάλλον αδυνατούμε να προσεγγίσουμε ακόμα και σε αυτή την κρίσιμη για τον τόπο μας περίοδο.
Ίσως λοιπόν να πρέπει μια μέρα σαν τη σημερινή να μην την αντιμετωπίζουμε μόνο σαν μια ακόμα επέτειο, αλλά ως ευκαιρία για προβληματισμό, ως οδοδείκτη που θα δίνει το σωστό ρυθμό στα δικά μας ασυγχρόνιστα βήματα.

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή