Νίκος Νικολόπουλος : Κοινοβουλευτική παρέμβαση για το Α.Τ. Κλειτορίας

Στην ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και προς τον Αναπληρωτή Υπουργό για θέματα προστασίας του πολίτη με το ερώτημα αν «κλείνει το Α.Τ. Κλειτορίας» ο Αχαιός βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος επισημαίνει:

 Σε απόγνωση βρίσκονται  οι κάτοικοι της Κλειτορίας, αφού, ύστερα από την παύση λειτουργίας όλων των άλλων δημόσιων Υπηρεσιών, σύμφωνα με πληροφορίες επίκειται και κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού της Κλειτορίας.

Επειδή το Α.Τ. Κλειτορίας αστυνομεύει τους 3 πρώην Δήμους Αροανίας, Παΐων και Κλειτορίας, οι οποίοι έχουν ενσωματωθεί στο Δήμο Καλαβρύτων, και πιθανή κατάργησή του θα καταστήσει πρακτικά αδύνατη την αστυνόμευση αυτών των περιοχών από το εναπομείναν Α.Τ. Καλαβρύτων, αφού οι αποστάσεις είναι πολύ μεγάλες.

Επειδή η συνεχής παρουσία αστυνομικής δύναμης του Α.Τ. Κλειτορίας στις αυτές περιοχές συμβάλλει τα μέγιστα  τόσο στην πρόληψη όσο  και καταστολή σημαντικών εγκλημάτων.

Επειδή με τη πρόφαση ή την δικαιολογία  της εξοικονόμησης χρημάτων, η οποία  φυσικά γίνεται σε βάρος της ασφάλειας ή καλύτερα του αισθήματος ασφάλειας των ηρωικών κατοίκων που ζουν στα απομακρυσμένα χωριά της επαρχίας Καλαβρύτων.

Κατόπιν αυτών , ερωτάσθε:

1)      Υπάρχει πρόβλεψη για παύση λειτουργίας του Α.Τ. Κλειτορίας σύμφωνα με τα νέα οργανογράμματα της ΕΛ.ΑΣ.;

 

2)      Σε τι ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία του Α.Τ. Κλειτορίας;

phgh the bestnews

nikolopoylos

Η επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, προς τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα για το μείζον ζήτημα της αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Τμημάτων συζητείται σήμερα, Παρασκευή (18/12/2015) στην Βουλή.

Ο Νίκος Νικολόπουλος καλεί τον υπουργό να απαντήσει μεταξύ άλλων και στο σημαντικό ερώτημα: «Με ποιο σκεπτικό και ποια λογική προχωράτε στην συγχώνευση των Α.Τ. στην Πάτρα που αντί για πέντε θα έχει δύο, την ώρα που η ανασφάλεια των πολιτών έχει φτάσει σε ανησυχητικούς δείκτες;».

Το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης του Αχαιού πολιτικού είναι το εξής:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Αρ.Πρ.:309/14.12.15
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Θέμα: «Η εγκληματικότητα στην Δυτική Ελλάδα., δεν αντιμετωπίζεται με τη συρρίκνωση των υπηρεσιών ασφάλειας»
Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του τόσο με το σενάριο της συγχώνευσης των αστυνομικών τμημάτων της πόλεως των Πατρών από πέντε σε δύο, όσο και για την κατάργηση του Τμήματος της Τροχαίας Αιγίου, του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας αλλά και την συγχώνευση του Α.Τ. Κλειτορίας με αυτό των Καλαβρύτων.

Αρωγός στην προσπάθεια αυτή , εκτός από σχεδόν όλους τους συμπολίτες του νομού μας, στέκεται και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, η οποία με ανακοίνωση που εξέδωσε γνωστοποίησε τις θέσεις της αναφορικά με το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Επειδή, ένα τέτοιο σχέδιο θα αλλάξει προς το χειρότερο την αστυνόμευση στην ευρύτερη περιοχή του νομού, αλλά και στην Δυτική Ελλάδα.

Επειδή, η ανασφάλεια των πολιτών έχει φτάσει σε ανησυχητικούς δείκτες, και η περιφέρεια μας βρίσκεται στο έλεος ληστρικών επιθέσεων επικίνδυνων συμμοριών.

Επειδή, η εγκληματικότητα δεν αντιμετωπίζεται με τη συρρίκνωση των υπηρεσιών ασφάλειας.

Επειδή, ο αστυνομικός της γειτονιάς αποτελεί τον κορμό του μοντέλου κοινοτικής αστυνόμευσης και συμβάλει στη βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και αστυνομίας.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:
1. Πως απαντάτε σε όσα αναφέρει και προτείνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας;
2. Θα επανεξετάσετε άμεσα το νέο σχέδιο για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών δυνάμεων που προβλέπει συγχώνευση αστυνομικών τμημάτων στην Πάτρα και την Αχαΐα;
3. Με πιο σκεπτικό και ποια λογική προχωράτε στην συγχώνευση των Α.Τ. στην Πάτρα που αντί για πέντε θα έχει δύο, την ώρα που η ανασφάλεια των πολιτών έχει φτάσει σε ανησυχητικούς δείκτες;
4. Θα αναστείλετε την απόφαση σας , σύμφωνα με την οποία το Αστυνομικό Τμήμα Κλειτορίας, θα συγχωνευτεί με το Τμήμα Καλαβρύτων;
5. Με ποια λογική επιμένετε να καταργηθεί η Τροχαία Αιγίου και να συγχωνευτεί στην Αστυνομική Διεύθυνση;
6. Θα αναστείλετε οριστικά και αμετάκλητα την απόφαση σας για το κλείσιμο του Αστυνομικού τμήματος Ακράτας, για το οποίο τόσο ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ.Αναγνωστάκης όσο και οι συνεργάτες του, διαβεβαίωσαν τον Δήμαρχο Αιγιάλειας κ. Θ. Παναγόπουλου ότι παραμένει «ανοικτό» προς τη θετική κατεύθυνση προκειμένου να εξεταστούν στο έπακρο οι ιδιαιτερότητες της περιοχής;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Νίκος Νικολόπουλος: «Ελπίζω να μην αυτοδιαψευσθούν»

 

 

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή