Να αποτρέψουμε τέταρτο μνημόνιο! Του Θανάση Νταβλούρου

 Με άδεια χέρια έφυγε από τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών (όπως αναμενόταν) ο Έλληνας πρωθυπουργός που διεκδικεί επαξίως τίτλο πρύτανη του ψεύδους και παραγωγού εθνικών αποτυχιών

Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα αφότου κουνούσε επιδεικτικά πάλι το δάχτυλο στους δανειστές (των οποίων εκτελεί ασμένως όλες τις εντολές) για εσωτερική κατανάλωση, σαν το ποντίκι που βρυχάται, ο κ. Τσίπρας έφυγε από τη βελγική πρωτεύουσα με σκυμμένο το κεφάλι.

Γιατί άραγε δεν έκανε ενώπιος ενωπίω με τους δανειστές την ίδια επίδειξη δύναμης μ’ αυτήν που έκανε στο συνέδριο του κόμματος του; Γιατί, εκεί, δεν σηκώνει μαγκιές.

Καμία δέσμευση ακόμη και για έναρξη της συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους, κλειστή η πόρτα και του Ντράγκι για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης.

Και την ίδια ώρα, ο αυτοαποκαλούμενος και «ταξικός αποστάτης», ο ανεκδιήγητος Κατρούγκαλος, στέλνει επιστολές τραγελαφικού περιεχομένου στους συνταξιούχους, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, να τους εξηγήσει γιατί είδαν να πέφτει ανελέητο τσεκούρι στις συντάξεις τους, γιατί θα δουν σύντομα και νέες περικοπές.

Η κοινωνία στενάζει από τις επιπτώσεις της ανάλγητης πολιτικής τους, ξεσηκώνεται κατά των πλειστηριασμών, κι αυτοί νομίζουν ότι μπορούν ακόμη να κοροϊδεύουν τον κόσμο.

Μόνο που τώρα πια τα ψέματα τους έχουν τελειώσει, δεν γίνονται πια πιστευτά, γιατί μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο καιρό, μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ καιρό, αλλά δεν γίνεται να κοροϊδεύεις όλους για πολύ καιρό, όλο τον καιρό.

Πρέπει να φύγουν το συντομότερο δυνατό, πριν οδηγήσουν τον τόπο σε τέταρτο μνημόνιο και στο τέλος των εξωθήσουν στην απόλυτη καταστροφή, στο Grexit.

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή