Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Γιώργος Λαζουράς στην 37η αντικατοχική πορεία μνήμης Μόρφου Κύπρου

Σήμερα,στην 37η αντικατοχική πορεία μνήμης Μόρφου Κύπρου-αδελφοποιημένου μαρτυρικού Δήμου,με το Δήμο Καλαβρύτων- η αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαβρύτων,αποτελούμενη,από το Δήμαρχο,Γιώργο Λαζουρά,την αντιδήμαρχο Αροανίας,Χαρά Γεωργακοπούλου και το δημοτικό σύμβουλο Θεόδωρο Τακτικό,έδωσε το δικό της,δυναμικό και πατριωτικό,παρόν.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Γιώργος Λαζουράς δήλωσε: 

Ενώνουμε τη φωνή μας και τον αγώνα μας,με τους αδελφούς μας Μορφίτες και Κυπρίους για μια δίκαιη,βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού,με την επιστροφή των Μορφιτών προσφύγων,στην πατρίδα τους,σε μια ελεύθερη Μόρφου.

Μια Μόρφου(ακόμη,κατεχόμενη),που επισκεφθήκαμε,για προσκύνημα,χθές,και νοιώσαμε τη μαύρη σκιά της τουρκικής κατοχής,σε κάθε μας βήμα,από τον πολιούχο της,Άγιο Μάμμα,που μας ζητούσαν εισιτήριο για να εισέλθουμε,τον Άγιο Γεώργιο,που τον έχουν κάνει χώρο χορού και εργαστήριο ζωγραφικής,τα κατεστραμμένα νεκροταφεία,τα διαλυμένα σπίτια και πολλά άλλα,που μας έσφιξαν την καρδιά.

Ευχόμαστε και αγωνιζόμαστε,του χρόνου,η πορεία να γίνει σε μια ελεύθερη Μόρφου.Επίσης,σήμερα,επισκεφθήκαμε τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας,όπου,αποτίσαμε φόρο τιμής και μνήμης,στα τρία(3),Καλαβρυτινόπουλα,που έπεσαν μαχόμενα,για τη ελευθερία της Κύπρου μας,τον Βασίλειο Καποτά(Καλάβρυτα),το Σωτήρη Τζουρά(Κορφές) και τον Κώστα Αντωνόπουλο(Τριπόταμα).

  

 

  

 

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή