Πάτρα: Συνάντηση Αναγνωστοπούλου και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με την Ένωση αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Στα πλαίσια των επαφών με στελέχη των κομμάτων και Βουλευτών της Περιφερείας μας, το Προεδρείο της Ένωσής αξιωματικών ελληνικής αστυνομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συναντήθηκε με την Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Τεχνολογίας Σία Αναγνωστοπούλου, τους κ.κ. Βουλευτές Αχαΐας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ανδρέα Ριζούλη και Κωνσταντίνο Σπαρτινό, καθώς και με στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αχαΐας, όπου αναπτύχθηκαν αναλυτικά οι θέσεις και οι αγωνία ενόψει της προώθησης του νέου ειδικού μισθολογίου για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και για την υλοποίηση των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με τις οποίες έχουν κηρυχθεί αντισυνταγματικές οι περικοπές στα μισθολόγιά των ένστολων.

Ιδιαίτερα επισημάνθηκαν τα σημεία εκείνα των αποφάσεων που αφορούν πέραν των ανωτέρω, στην αντισυνταγματικότητα της μερικής αποκατάστασης των μισθολογίων μας κατά ποσοστό 50%, και κυρίως στο γεγονός ότι στο αιτιολογικό της τελευταίας απόφασης ( 1127/2016) αναφέρεται ρητά ότι: » … Κατά την διαμόρφωση του νέου μισθολογίου, οι αποδοχές των Στρατιωτικών και των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας δεν μπορούν να καθοριστούν σε επίπεδα αντίστοιχα και, κατά μείζονα λόγο, κατώτερα εκείνων που είχαν διαμορφωθεί κατ΄ εφαρμογήν των διατάξεων του ν. 4093/2012 που κρίθηκαν αντισυνταγματικές. Τούτο δε διότι, μια τέτοια ενέργεια θα ισοδυναμούσε με παραβίαση του δεδικασμένου… «. Δηλαδή όποια μορφή και να έχει το νέο μισθολόγιο δεν μπορεί να υστερεί σε σχέση με τις λαμβανόμενες αποδοχές του Αυγούστου του 2012.

Επίσης τέθηκαν θέματα που απασχολούν τις Υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας και ειδικότερα:

α) το θέμα της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης των Υπηρεσιών,

β) το ζήτημα της άντλησης πόρων για την προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ,

γ) η θέση μας περί του σχεδίου αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών, το οποίο κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, πλην όμως θα πρέπει να ολοκληρωθεί ταχύτερα και με έμφαση στον εκσυγχρονισμό των δομών και την λειτουργία των Υπηρεσιών,

δ) τις θέσεις μας επί του ασφαλιστικού νομοσχεδίου,

ε) το κτηριακό πρόβλημα των Υπηρεσιών μας, κ.α.

Από την πλευρά της η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Τεχνολογίας κα ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Αθανασία, οι κ.κ. Βουλευτές Αχαΐας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΡΙΖΟΥΛΗΣ Ανδρέας και ΣΠΑΡΤΙΝΟΣ Κων/νος, καθώς και τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αχαΐας, εξέφρασαν την κατανόησή τους επί των προαναφερθέντων θεμάτων, ζητήθηκε από το Προεδρείο της Ένωσής μας η συνέχιση της συνεργασίας και της ενημέρωσής τους για θέματα που ανακύπτουν, παρέχοντας  την διαβεβαίωση ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των ζητημάτων αυτών στα πλαίσια του εφικτού.

Η Ένωσή μας θα συνεχίσει να προβάλει και να αναδεικνύει τα δίκαια αιτήματά μας, με γνώμονα την προάσπιση της αξιοπρέπειας μας. Υπό τις παρούσες συνθήκες δεν επιτρέπεται επανάπαυση, αλλά επαγρύπνηση και επιστράτευση όλων μας των δυνάμεων, προκειμένου να επιτύχουμε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

phgh thebestnews.gr

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε πληροφορία, επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Sending

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

©2015 Kalavrytapress       Όροι χρήσης | Προσωπικά Δεδομένα | Σχετικά με το kalavrytapress.gr

Μέλος του Ομίλου  των εταιριών ΑΧΑΪΚΑ ΜΜΕ ΡΑΔΙΟ ΓΑΜΜΑ FM 94STEREO AE

Designed by: Christos Caberos

Τοπικά Νέα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Log in with your credentials

Forgot your details?