ΣΟΠΟΤΟ: Παρουσίαση της Αρχοντικής Γυναικείας Παραδοσιακής Φορεσιάς του 1821

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΟΠΟΤΙΝΩΝ

ΠΑΤΗΣΙΩΝ 4 – ΟΡΟΦΟΣ 6

ΑΘΗΝΑ

                                                                                         ΑΘΗΝΑ  16/07/2016

 

Αγαπητέ Συμπατριώτη,

Η Παγκαλαβρυτινή Ένωση μέσα από μια μακρόχρονη προσπάθεια να διαφυλάξει τους θησαυρούς της λαϊκής μας κληρονομιάς και να κρατήσει στέρεους τους δεσμούς με την  παράδοση, αναδεικνύοντας τα ήθη, τα έθιμα  και την πολιτιστική μας ιστορία, ολοκλήρωσε μια αξιοζήλευτη προσπάθεια για να  αναδείξει μια από τις πιο σημαντικές πτυχές της ιστορίας μας.

Μέσα από μία μακρά έρευνα, μελέτη, κοπιαστική εργασία αλλά προπάντων πάθος και αγάπη για τον Πολιτισμό της Αχαΐας οδήγησαν στο ,ζωντανό αριστούργημα, της    Αρχοντικής Γυναικείας Παραδοσιακής Φορεσιάς του 1821 όπως σχεδιάστηκε μετά από μελέτες ετών και κατασκευάστηκε χειροποίητη με τον παλαιό τρόπο ύφανσης και ραφής.

Σας καλούμε, να τιμήσετε με την παρουσία σας, την εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ – ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΟΠΟΤΟΥ και για την οποία συνεργάστηκαν  η ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗ ΕΝΩΣΗ ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΟΠΟΤΙΝΩΝ.

Με την παρουσίαση αυτή υμνούμε την Αχαϊκή ενδυματολογική παράδοση και την τέχνη που μας ενώνει με το παρελθόν ενώ συγχρόνως αποτίνουμε φόρο τιμής σε όλες εκείνες τις γυναίκες που στο πέρασμα του χρόνου την φόρεσαν.

Η επίσημη παρουσίασή της θα γίνει σε εκδήλωση στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ – ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΟΠΟΤΟΥ το Σάββατο 13 Αυγούστου 2016 και ώρα 19:30.

prosklish2

Θερμά ευχαριστούμε για την παρουσία σας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΟΠΟΤΙΝΩΝ

 

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή