ΔΙΑΚΟΠΤΟ: Παρουσίαση βιβλίου για την ιστορία του Γυμνασίου Διακοπτού

Μια πολύ σημαντική καταγραφή της ιστορίας του σχολείου, περιέχει το νέο βιβλίο «Η ιστορία του Γυμνασίου Διακοπτού» που παρουσιάζεται την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Διακοπτού.

 

Το βιβλίο είναι καρπός της έρευνας ομάδας μαθητών του σχολείου, υπό την καθοδήγηση του διευθυντή κ. Γιώργου Αγγελόπουλου και περιλαμβάνει φωτογραφίες και σπάνιο αρχειακό υλικό από το 1950, οπότε ιδρύθηκε το σχολείο, μέχρι και σήμερα. Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Γιώργος Αφράτης, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει το κομμάτι της εκδήλωσης, όταν κάποιοι από τους πρώτους μαθητές του σχολείου που βρίσκονται εν ζωή θα μοιραστούν τις αναμνήσεις τους, παράλληλα με τους σημερινούς μαθητές που θα περιγράψουν την καθημερινότητα όπως τη ζουν στις τάξεις και στο προαύλιο.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν και μέλη της Δημοτικής Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας του Δήμου Αιγιαλείας, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Βασιλικής Νάσση.

Η παρουσίαση του βιβλίου γίνεται με την υποστήριξη της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας.

unnamed-4 unnamed unnamed-1 unnamed-2

Ανάμεικτα συναισθήματα χαράς, συγκίνησης, νοσταλγίας αλλά και αισιοδοξίας για το μέλλον, ένιωσαν οι θεατές της παρουσίασης του βιβλίου «Η ιστορία του Γυμνασίου Διακοπτού» σε μια πολύ ζεστή και τρυφερή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Διακοπτού.

Το βιβλίο παρουσίασε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Γιώργος Αφράτης, για να πάρουν το λόγο στη συνέχεια τρεις από τους πρώτους μαθητές του σχολείου που ιδρύθηκε το 1950. Οι κ.κ. Κούλα Σχινά, Μαρία Σπυροπούλου και Θανάσης Κόσσυφας μοιράστηκαν τις αναμνήσεις τους με το κοινό, απαντώντας στις ερωτήσεις του διευθυντή του σχολείου κ. Γιώργου Αγγελόπουλου. Ακολούθησαν τρεις σημερινοί μαθητές του Γυμνασίου Διακοπτού, Ελένη Τριανταφυλλοπούλου, Λιονί Μητροπούλου και Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας για την καθημερινότητα του σχολείου όπως τη ζουν τώρα. Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια από τμήμα της Δημοτικής Παιδικής Νεανικής Χορωδίας Αιγιαλείας, υπό την διεύθυνση της Βασιλικής Νάσση, ενώ το κοινό απόλαυσε εδέσματα που πρόσφερε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

unnamed-5unnamed-3

Η έκδοση, που κυκλοφόρησε με την υποστήριξη της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας, είναι καρπός της έρευνας ομάδας μαθητών του σχολείου, υπό την καθοδήγηση του διευθυντή κ. Γιώργου Αγγελόπουλου και περιλαμβάνει φωτογραφίες και σπάνιο αρχειακό υλικό από το 1950, οπότε ιδρύθηκε το σχολείο, μέχρι και σήμερα. Αντίτυπα διατίθενται στο Γυμνάσιο Διακοπτού, με τιμή 5 €.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή