ΠΑΤΡΑ: ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ: Τόσα θα πληρώσουμε για δημοτικά τέλη

24.328.908,18 ευρώ εκτιμά ότι θα εισπράξει ο Δήμος της Πάτρας από τα δημοτικά τέλη, τα οποία η δημοτική Αρχή αποφάσισε να μην αυξήσει για το 2017. Μάλιστα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μελάς ανακοίνωσε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων έκπτωσης στα δημοτικά τέλη, βάσει κοινωνικών κριτηρίων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δημοτικών υπηρεσιών, στο ποσό των 5,32 εκατομμυρίων ευρώ υπολογίζονται τα ανείσπρακτα δημοτικά τέλη του 2016 με βάση τα προϋπολογιζόμενα έσοδα και έξοδα των ανταποδοτικών τελών στον προϋπολογισμό του 2017.

Να σημειωθεί ότι ο υψηλός συντελεστής παραμένει για τις μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ δεν υπήρξε καμία αλλαγή και στις τιμές των τελών στις περιοχές που ενώθηκαν με την Πάτρα, μέσω του προγράμματος «Καποδίστριας».

Ποιοι απαλλάσσονται ή θα πληρώσουν μειωμένα τέλη

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προβλέπονται απαλλαγή από την καταβολή τελών ή μειώσεις και στις εξής κατηγορίες δημοτών:

Απαλλαγή γονέα που έχει χάσει τον /την σύζυγο και δεν έχει κάνει άλλο γάμο και έχει μέχρι 2 προστατευόμενα τέκνα και με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 20.000 € – Πλήρη Απαλλαγή

Για τους Μακροχρόνια ανέργους (πάνω από 1 έτος) τροποποιούμε σε σχέση με το 2016, όταν δηλώνουν στην φορολογική τους δήλωση μόνο μία κατοικία έως 120 τ.μ. (από 100 τ.μ. – 2016 ) και το οικογενειακό εισόδημα (από 6.000 € το 2016 ), σε 7.000€ απαλλαγή ποσοστού 50% των Δημοτικών τελών

Μακροχρόνια άνεργα ζευγάρια πάνω από ένα έτος που δηλώνουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 7.000€ και μια κατοικία έως 120 τ.μ. – Πλήρη απαλλαγή.

Μειώσεις στα τέλη κοινοχρήστων χώρων

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προβλέπει μειώσεις στο σύνολο των επαγγελματιών, όπως τραπεζοκαθίσματα 10%, περίπτερα 33%, 14% στα τέλη λαϊκών αγορών.

Διαβάστε αναλυτικά τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για τα δημοτικά τέλη και τα τέλη κοινοχρήστων χώρων, όπως δημοσιεύθηκαν στη «Διαύγεια».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:’

ΠΗΓΗ dete.gr

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή