ΠΑΤΡΑ: Εδώ και…. μήνες η εφημερίδα «Κόσμος» είχε αποκαλύψει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ την «μπόχα» στον ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ! ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

H εφημερίδα «Κόσμος» ανασύρει όλα τα αποκαλυπτικά αποκλειστικά ρεπορτάζ που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια και τα οποία αποτέλεσαν αντικείμενο πανελλαδικού ενδιαφέροντος και αφορμή για να ξετυλιχθεί το κουβάρι της κομπίνας η οποία σοβούσε στους κόλπους του Ερυθρού Σταυρού με σημείο αναφοράς και την Αχαϊκή πρωτεύουσα.

Δείτε όλα τα ρεπορτάζ:

 

Η «Μπόχα» Μαρτίνη φτάνει μέχρι την Πάτρα – Εντολή εισαγγελέα για προανάκριση

Αποκάλυψη: Τι αναφέρεται σε πόρισμα φωτιά του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης

20 ΜΑΙΟΥ 2016

Θέμα χρόνου είναι πλέον, τα απόνερα από τις αποκαλύψεις για τις μίζες του προέδρου στον ΕΕΣ Α. Μαρτίνη, να πνίξουν και το παράρτημα της Πάτρας, για το οποίο τα όσα είχε αποκαλύψει το patrastimes.gr και η εφημερίδα  «Κόσμος» σε τρία διαδοχικά τους δημοσιεύματα από το 2015, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης αυτεπάγγελτα εξέδωσε εντολή ελέγχου στον Ε.Ε.Σ. και της σχέσης συγκεκριμένων προσώπων από την Πάτρα με τον Ανδρέα Μαρτίνη.

Η εφημερίδα Κόσμος  αποκαλύπτει σήμερα  πως η έρευνα έχει ολοκληρωθεί σε ότι αφορά τις σχέσεις συγκεκριμένων προσώπων από την Πάτρα , τα οποία ήταν υπό την προστασία του Α. Μαρτίνη, με μια σειρά παραβάσεων και παρανομιών.

Αυτή η Έκθεση Ελέγχου  κατατέθηκε στο Υπουργείο Υγείας και στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, στις 4 Ιανουαρίου 2016 πριν 4 μήνες από τις Επιθεωρήτριες του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, κυρία Δημητράκη Δέσποινα και Γκίκα Αναστασία και καίει τόσο την διοίκηση του Ερυθρού Σταυρού όσο και  στελέχη από την περιοχή.

Σε αυτή  και συγκεκριμένα στη σελίδα 8 αναφέρεται : » Με το υπ’ αριθμόν εμπιστευτικού πρωτοκόλλου 55/12.05.11 πόρισμα της Ε.Δ.Ε. του Ε.Ε.Σ., αποδίδονται παράνομες πράξεις και ελλείμματα αποκλειστικά σε υπάλληλο ενώ διατελούσε Τομεάρχης του Τομέα Σαμαρειτών και Διασωστών του Ε.Ε.Σ.». Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι από τους προστατευόμενους του Α. Μαρτίνη  και άνθρωπος των δύσκολων αποστολών για λογαριασμό του, σε ότι αφορά στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή

Παρά τα όσα αναφέρονται στο πόρισμα κανείς όμως μέχρι σήμερα δεν τιμωρήθηκε και οι επίορκοι υπάλληλοι εξακολουθούν να εργάζονται υποτίθεται και να πληρώνονται από το ελληνικό κράτος.  Όη την διαφθορά την γνωρίζουν και το Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ. και όλο το προσωπικό.  Όλοι τους διορισμένοι από τον Ανδρέα Μαρτίνη. Η σιωπή του αποτέλεσε και αποτελεί την καλύτερη κάλυψη των γεγονότων.

Σήμερα, με εντολή του Προϊσταμένου Εισαγγελίας Αθηνών, διενεργείται προανάκριση εις βάρος συγκεκριμένου τομεάρχη του ΕΕΣ στην Πάτρα ο οποίος ήταν εκ των εξ’ απορρήτων του κ. Μαρτίνη για κατάχρηση, κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, απιστία. Το κατηγορητήριο είναι βαρύ.

Παράλληλα για το συγκεκριμένο κολλητό του Α. μαρτίνη από την Πάτρα υπάρχει επιπλέον εις βάρος του, μια καταδικαστική απόφαση 6 μηνών φυλάκισης με αναστολή για ξυλοδαρμό από πρόθεση, μια καταδικαστική απόφαση 4 μηνών φυλάκισης με αναστολή ως ηθικό αυτουργό σε ξυλοδαρμό από πρόθεση, μια καταγγελία για ξυλοδαρμό εργαζομένου του Ε.Ε.Σ. από πρόθεση ενώ  εκκρεμεί μια δίκη για εμπρησμό από πρόθεση. Και αυτός ήταν ο απόλυτα προστατευόμενος του Ανδρέα Μαρτίνη .

Οι αποκαλύψεις

Στις 27 Μαρτίου του 2015 η εφημερίδα ΚΟΣΜΟΣ  αποκάλυπτε τα εξής:

 

 

ΣΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ

10.000 ευρώ για βασιλόπιτα και υπάλληλοι φαντάσματα

Νέα ερωτήματα μετά την ΕΔΕ από αντιεισαγγελέα και αναφορές για σεξουαλικά σκάνδαλα

Στον απόηχο των όσων έφερε στο προσκήνιο πριν από δύο εβδομάδες ο «Κόσμος», σχετικά με τα όσα αναφέρονται σε εξώδικο, γύρω από τα τεκταινόμενα στο Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, με άρωμα από Πάτρα και Πύργο και τα οποία έγιναν αφορμή για αναπαραγωγή από εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας καιsites, νέα στοιχεία έρχονται σήμερα στο φως, τα οποία επίσης γεννούν σωρεία ερωτηματικών για τα έργα και τις ημέρες συγκεκριμένων  προσώπων.

Όπως προκύπτει από τα νέα στοιχεία, στα οποία επίσης εξέχουσα θέση έχει ο Ε.Ε.Σ. της Πάτρας – τα οποία αποτελούν αφορμή για τη γέννηση νέων ερωτημάτων που ζητούν απάντηση – η αυθαιρεσία και ατιμωρησία καλά κρατεί.

Τα νέα ερωτήματα που και αυτά «ακουμπάνε» τον Ερυθρό Σταυρό της Πάτρας, αφορούν στο κατά  πόσο υπάρχει προσωπικό χωρίς αντικείμενο και χωρίς να παρουσιάζεται στην εργασία του πληρώνεται επί  10ετίες.

Σύμφωνα πάντα με τα καταγγελλόμενα, αλλά και τα όσα, όπως υποστηρίζεται, αναφέρονται σε ΕΔΕ που πραγματοποίησε  αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου,  τον ΕΕΣ της Πάτρας βαρύνει και υπόθεση με σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης από έμμισθο προσωπικό της Πάτρας σε εθελοντές , τα οποία έρχονται να προστεθούν  τις καταγγελίες για  «απώλειες» από τα Ταμεία και πλαστά τιμολόγια.

Να σημειωθεί πως όπως αναφέρεται στο πόρισμα του αντιεισαγγελέα, έχουν βρεθεί ακόμα και εγκρίσεις για δαπάνη αρκετών χιλιάδων ευρώ για… πρωτοχρονιάτικες πίττες.

Ενδεικτικό είναι το υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 6433/03.08.09 έγγραφο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με το οποίο μια βασιλόπιτα στην Πάτρα, κόστισε 10.000 ευρώ – εκτός προϋπολογισμού – και καλύφθηκε από τα χρήματα των δωρεών του ελληνικού λαού, την ώρα  που οι φτωχοί πολλαπλασιάζονται

Απίστευτα πράγματα

Πάντα σε επίπεδο Αχαΐας σοκάρουν τα στοιχεία σε ότι αφορά στο έμψυχο δυναμικό, καθώς  χαρακτηριστική είναι η περίπτωση, όπου υπάλληλος των Σαμαρειτών, λόγω ερωτικής απογοήτευσης επί 2 ½ χρόνια δεν πάτησε για εργασία ούτε μια ημέρα, αλλά μισθοδοτήθηκε ανελλιπώς χωρίς να  γίνει ποτέ παρατήρηση από κανέναν, παρόλο που  ήταν και είναι εις γνώση όλων των αρμοδίων στελεχών διευθυντών, προϊσταμένων και προέδρου.

Να σημειωθεί πως όπως καταγγέλλεται, το συγκεκριμένο άτομο εξακολουθεί και σήμερα να πληρώνεται χωρίς να εργάζεται με κάλυψη άνωθεν. Αυτή η διαπίστωση συμπεριλαμβάνεται στην Ε.Δ.Ε. που διενήργησε ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

 

Χαμός Πανελλαδικά

Η δεύτερη χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή της Διεύθυνσης Νεότητας του Ε.Ε.Σ. όπου σε 11 άτομα προσωπικό, τουλάχιστον τα μισά από αυτά είναι άνευ αντικειμένου ή άνευ ουσιαστικού αντικειμένου, σύμφωνα με το υπ’ αριθμόν 193/05.05.10 έγγραφο της Διευθύντριας της Υπηρεσίας. Εν τούτοις υπάρχουν και μισθοδοτούνται επί 10ετίες.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός αντέδρασε έντονα όταν πληροφορήθηκε ότι το 2012 ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός απασχολούσε 720 άτομα, ενώ θα έπρεπε να διαθέτει το ανώτερο έως 250 και ζήτησε την λήψη δραστικών μέτρων.

Ακόμη και σήμερα τα εκατομμύρια ευρώ του Υπουργείου Υγείας εξακολουθούν να τον χρηματοδοτούν, χωρίς όρια. Μάλιστα το 2014 ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, χρηματοδοτήθηκε με έξτρα 2.000.000 ευρώ της ετήσιας χρηματοδότησής του, φθάνοντας συνολικά το απίστευτο ποσό των 14.000.000 ευρώ, χωρίς να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, χωρίς να πληρωθούν οι ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις και χωρίς να πληρωθούν οι προμηθευτές.

Για να ακολουθήσει νέο αποκαλυπτικό δημοσίευμα  στις 9 Απριλίου του ’15 με τίτλο

 

NEEΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Το μεγάλο φαγοπότι στον Ερυθρό Σταυρό της Πάτρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  ΠΑΤΡΑ – ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Αγριο ξύλο με μπουνιές σε αγώνα ποδοσφαίρου στην Αχαϊα!

Εξαφάνισαν λεφτά από έρανο και έκλεβαν αποθήκες ενώ παρενοχλούσαν ανήλικες

Οι αποκαλύψεις και τα ερωτήματα του «Κόσμου» της Πάτρας για το μεγάλο φαγοπότι και τα όργια αυθαιρεσίας που συντελούνται στον Ερυθρό Σταυρό με σημείο αναφοράς  και την Αχαΐα, εξακολουθούν να προκαλούν πανελλήνια αίσθηση, ενώ την ίδια ώρα αρχίζουν να ανοίγουν στόματα.

Στον απόηχο των όσων ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας  ο «Κόσμος» αποκαλύπτει σήμερα – πάντα με σημείο αναφορά τον Ερυθρό Σταυρό της Πάτρας, υπόθεση υπεξαίρεσης των χρημάτων του εράνου μιας χρονιάς .

Η ανακάλυψη του ελλείμματος οδήγησε πανίσχυρο μέλος του Ερυθρού Σταυρού στην πρωτεύουσα της  Αχαΐας που εμπλεκόταν στην υπόθεση, να απειλεί πως θα βάλει φωτιά σε παλαιό ασθενοφόρο του Ε.Ε.Σ. Πατρών, για να καεί ολοσχερώς, προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του ελλείμματος, το οποίο εκείνη την χρονιά ανερχόταν στα (16.254,76€) 5.538.000 δρχ.

Όπως  προκύπτει από επίσημες καταγγελίες, οι φερόμενοι ως πρωταγωνιστές στο μεγάλο φαγοπότι που έχει στηθεί στον Ερυθρό Σταυρό τα Πάτρας την ίδια περίοδο έκαναν χλιδάτη ζωή , με μπουζούκια κάθε βράδυ, ψώνια στα μαγαζιά στο Κολωνάκι, ζάρια στο καζίνο, ταξίδια αναψυχής, επισκευές στα σπίτια τους.

Παράλληλα προκειμένου να καλύψουν τις «μαύρες τρύπες»  οι εμπλεκόμενοι – όποτε αυτό ήταν εφικτό– κατέφευγαν στη συνταγή των  εικονικών τιμολογίων και εικονικών αγορών εξοπλισμού, προκειμένου να  δικαιολογούν  κάθε φορά την απώλεια των χρημάτων του εράνου.

Μάλιστα,  όπως προκύπτει από εμπιστευτικό έγγραφο, υψηλόβαθμο στέλεχος του Ερυθρού Σταυρού από την περιοχή, προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα το οποίο παραδέχεται πως υπάρχει, δεν διστάζει δημόσια και ενώπιο έμμισθου προσωπικού της υπηρεσίας εράνου, να προτείνει πιθανές κακουργηματικές έως και εγκληματικές πρακτικές προκειμένου να καλύψει τα ίχνη του.

Σε άλλη περίπτωση ,υψηλόβαθμο στέλεχος του Ερυθρού Σταυρού Θεσπρωτίας, κατηγορεί  επίσης υψηλόβαθμο στέλεχος του ΕΕΣ της Πάτρας, πως «κατέκλεψε τις αποθήκες του Ε.Ε.Σ. Ηγουμενίτσας και πήρε μεγάλης αξίας πράγματα και ρουχισμό», ενώ υπήρχε καταστροφή σε εξέλιξη και αυτά που έκλεψε αποτελούσαν ανθρωπιστική βοήθεια της τοπικής κοινωνίας προς τους πληγέντες μέσω του Ε.Ε.Σ.

Μετά την εσωτερική κατακραυγή που εκείνη την περίοδο έλαβε διαστάσεις ο Ε.Ε.Σ. Πατρών, απαντά με το υπ’ αριθμόν 480/17.08.92 έγγραφό του προς τον Ε.Ε.Σ. Θεσπρωτίας και …διαβεβαιώνει ότι τα κλοπιμαία, επεστράφησαν στις αποθήκες του Ε.Ε.Σ. Ηγουμενίτσας.

Οι ημέρες και τα έργα παρανομίας και συγκάλυψης  συγκεκριμένων προσώπων από τον Ερυθρό Σταυρό στην περιοχή,  συνοδεύονται και από οικογενειακές υποθέσεις , καθώς γόνοι στελεχών απουσιάζουν για περισσότερο από 2 ½ χρόνια από την εργασία τους αλλά αμείβονται και σε άλλη περίπτωση παίρνουν …πτυχίο στη χρήση σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία για πολλά από τα όσα συνέβησαν στον Ερυθρό Σταυρό της Πάτρας  έγινε Ε.Δ.Ε. στην Αθήνα, η οποία διήρκεσε ένα μήνα. Το πόρισμα ήταν κόλαφος για συγκεκριμένο πρόσωπο από την πρωτεύουσα της Αχαΐας σε ότι αφορά το «ξάφρισμα» των χρημάτων από εράνους και κρίθηκε ένοχος για σωρεία διοικητικών και οικονομικών ατασθαλιών.

Και σε ανήλικες…

Εκτός από φαγοπότι , υπεξαιρέσεις χρημάτων από εράνους, υπαλλήλους που δεν εμφανίζονται ποτέ στη δουλειά τους στον ΕΕΣ στην περιοχή, υπάρχει και άρωμα σεξουαλικής παρενόχλησης από έμμισθο υπάλληλο των Σαμαρειτών, ο οποίος εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να είναι ανάμεσα στους Εθελοντές.  παρόλο που του  αφαιρέθηκε το σήμα της Ομάδας Διάσωσης και η ιδιότητα του διασώστη, καθώς  παρενοχλούσε σεξουαλικώς μικρά κορίτσια ακόμη και στις περιπτώσεις καταστροφών.

Να σημειωθεί πως σε ότι αφορά την «εξαφάνιση» χρημάτων, υπάρχει δικαστική απόφαση όπου ο Ε.Ε.Σ. καταθέτει πως στέλεχος της Πάτρας, άφησε τεράστιο έλλειμμα στα ταμεία του Ερυθρού Σταυρού, γεγονός το οποίο έχει ομολογήσει ο φερόμενος ως «δράστης». Το δικαστήριο σημειώνει για την υπόθεση, ότι από την πλευρά του κατηγορουμένου έγινε προσπάθεια να υποβαθμίσει το ύψος και η σημασία της σχετικής οφειλής.

Η «χαριστική» βολή για όσους προσπαθούσαν να κουκουλώσουν τις υποθέσεις που ακουμπούσαν την Πάτρα ήρθε με νέο αποκαλυπτικό δημοσίευμα στις 17 Απριλίου του 2015 όπου με τίτλο Σημεία και τέρατα στον Ερυθρό Σταυρό έφερνε στο προσκήνιο απίστευτα γεγονότα

 

KATAΔΙΚΗ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΓΙΑ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΣΕ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΚΕΝΤΡΟ

Σημεία και τέρατα στον Ερυθρό Σταυρό με άρωμα από Πάτρα

Φαγοπότι, ξύλο, μπραβιλίκια και σεξουαλική παρενόχληση συνθέτουν το σκηνικό

Ξυλοδαρμοί, μπραβιλίκια, σεξουαλική παρενόχληση σε εκπαιδευόμενες, μετατροπή ασθενοφόρων σε προσωπικά μέσα μεταφοράς και βάπτιση μέσα σε μια νύχτα εκπαιδευόμενων Σαμαρειτών σε εκπαιδευμένους, παρόλο που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την γάζα από το βαμβάκι.

Αυτά τα απίστευτα  και άλλα πολλά καταγράφοντα σε επίπεδο Ερυθρού Σταυρού και στη Δυτική Ελλάδα όπως προκύπτει από επίσημη αλληλογραφία στελεχών αλλά και την ανταλλαγή εξωδίκων στα οποία κανείς δεν μπαίνεις τον κόπο να απαντήσει.

Σε όλα αυτά  η Αχαΐα και η Ηλεία κατέχουν εξέχουσα θέση καθώς όπως προκύπτει από έγγραφο υλικό, μπροστά στα μάτια της προέδρου του Ερυθρού Σταυρού της Πάτρας κ. Μόνικας Σολωμού έγινε ακόμα και άγριος ξυλοδαρμός Ερυθροσταυρίτη, γιατί τόλμησε να προβεί σε αποκαλύψεις και καταγγελίες .

Με έδρα την Δυτική Ελλάδα και με δράστη στέλεχος του Ερυθρού Σταυρού υπάρχουν καταγγελίες οι οποίες προφανώς είναι υπό διερεύνηση – πως ανώτερα στελέχη έβαλαν χέρι ακόμα και στα λεφτά που έστειλε η κυβέρνηση της Αυστραλίας για τους πυρόπληκτους της Ηλείας, προσκομίζοντας – όπως επίσημα καταγγέλλεται και από έγγραφα αποδεικνύεται – πλαστές αποδείξεις από ΡΟΜΑ της περιοχής.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε εξώδικο 14 σελίδων, που έχει σταλεί προς την Διοίκηση του Ε.Ε.Σ. και στο οποίο υποστηρίζεται πως έχει γίνει σωρεία παρανομιών  – η Δυτική Ελλάδα κατέχει  εξέχουσα θέση – χαρακτηριστικό είναι το γεγονός,  πως  για τον Ερυθρό Σταυρό Αμαλιάδας γίνεται λόγος  περί μετατροπής εκπαιδευόμενων και χωρίς την πρέπουσα κατάρτιση, μέσα σε μια νύχτα σε πιστοποιημένους Εθελοντές Σαμαρείτες Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης,  ενώ δεν είναι σε «θέση να ξεχωρίσουν την γάζα από το βαμβάκι».

Όπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα ασθενοφόρα και διασωστικά οχήματα του Ε.Ε.Σ. μόνο για διακομιδές δεν ήσαν, καθότι αποτελούσαν τα μέσα μεταφοράς πρωτοκλασάτων για θαλάσσια μπάνια, ψώνια στα καταστήματα, βραδινές εξόδους αναψυχής.

Καταδίκη μέλους για ξυλοδαρμό!

Σε άλλη περίπτωση σοκάρει η αποκάλυψη της καταδίκης  από τα ελληνικά δικαστήρια στελέχους του Ερυθρού Σταυρού, για ξυλοδαρμό σε νυχτερινό κέντρο στο οποίο εργαζόταν παράλληλα.

Οι αναφορές για σεξουαλική παρενόχληση από έμμισθο υπάλληλο Διασώστη και Εκπαιδευτή Σαμαρειτών σε εθελόντριες διαρκώς και επικινδύνως, με απόλυτη κάλυψη «θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό» κατά την άποψή των αρμοδίων, οι οποίοι δεν διστάζουν να συμπληρώσουν πως «τα θέλουν και τα παθαίνουν».

phgh dete.gr

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή