ΠΑΤΡΑ: Το «Ελληνικό πρωινό» όπλο για τον τουρισμό

Το πρόγραμμα «Ελληνικό πρωινό» ως μοχλός ανάπτυξης του τουρισμού, προς όφελος και των τοπικών κοινωνιών, προέβαλε χθες σε εκδήλωσή του το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ) παρουσία της υπουργού Τουρισμού Ολγας Κεφαλογιάννη και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιου Τσαυτάρη. Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν οι ενώσεις ξενοδόχων που συνέβαλαν στην υπογραφή των 15 πρώτων τοπικών συμφώνων «Ελληνικού πρωινού», καθώς και τα 100 πρώτα ξενοδοχεία που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα. Στόχος του προγράμματος -που αποτελεί πρωτοβουλία του ΞΕΕ- υπήρξαν από την πρώτη στιγμή ο εμπλουτισμός του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και η υποστήριξη των τοπικών παραγωγών και κοινωνιών.

%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%80%cf%81%cf%89%ce%b9%ce%bd%cf%8c2

Σύμφωνα με ειδική έρευνα του Πανεπιστημίου Πατρών, τα συνολικά έσοδα από την «εφαρμογή» του προγράμματος για τα ελληνικά ξενοδοχεία ανήλθαν σε 368.000.000 ευρώ το 2012. Η Ολγα Κεφαλογιάννη εξήρε τη συνεργασία των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, και επισήμανε ότι με το «Ελληνικό πρωινό» επιτυγχάνεται η σύνδεση του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας με τον τουριστικό κλάδο, με πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία. Η υπουργός κάλεσε όλους τους επαγγελματίες του κλάδου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. «Αφιερώσαμε τα τρία πρώτα χρόνια στο κτίσιμο του προγράμματος και στην ανάπτυξή του στο εσωτερικό της χώρας, ενώ από τον επόμενο χρόνο η στρατηγική επιλογή μας είναι να απευθυνθούμε στο διεθνές κοινό, μέσω παρουσίας και προβολής του “Ελληνικού πρωινού” στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις» είπε ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γιώργος Τσακίρης.

c52aa7bf4dd22ae76e4097117c2042db

Στο μεταξύ, τον επόμενο μήνα αναμένεται να ολοκληρωθεί η νέα δίγλωσση διαδικτυακή πύλη του «Ελληνικού πρωινού», στην οποία θα καταγράφονται τα προϊόντα, οι παραγωγοί και οι ξενοδόχοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

πηγή: dimokratianews.

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε πληροφορία, επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Sending

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

©2015 Kalavrytapress       Όροι χρήσης | Προσωπικά Δεδομένα | Σχετικά με το kalavrytapress.gr

Μέλος του Ομίλου  των εταιριών ΑΧΑΪΚΑ ΜΜΕ ΡΑΔΙΟ ΓΑΜΜΑ FM 94STEREO AE

Designed by: Christos Caberos

Τοπικά Νέα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Log in with your credentials

Forgot your details?