Στην Πάτρα το 35ο συνέδριο εκπαιδευτών φροντιστών

Στην Πάτρα το 35ο πανελλήνιο συνέδριο εκπαιδευτών φροντιστών- Πρωτοβουλία αύξησης δωρητών μυελού των οστών

 Στην Πάτρα θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά το 35ο πανελλήνιο συνέδριο της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος.

Το συνέδριο που αναμένεται να συγκεντρώσει εκατοντάδες εκπαιδευτικούς από ολόκληρη την χώρα, θα πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο «Πόρτο Ριο».

Στην πανηγυρική έναρξη έχουν κληθεί να παραστούν παράγοντες όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Ενώ παράλληλα την προηγούμενη ημέρα 26 Νοεμβρίου θα διοργανωθεί ,στον ίδιο χώρο, το 5ο σεμινάριο για ειδικότητες εκπαιδευτικών , που προκαλεί κάθε χρόνο μεγάλο ενδιαφέρον.

 Δωρητές μυελού των οστών

Καθημερινά εκατοντάδες συνάνθρωποί μας διαγιγνώσκονται με έναν τύπο καρκίνου του αίματος, συχνά λευχαιμία (η πιο συνήθης μορφή καρκίνου στα παιδιά). Για πολλούς η μόνη ελπίδα ζωής είναι η μεταμόσχευση μυελού των οστών από ένα συμβατό εθελοντή δότη. Η εύρεση, όμως, δότη μυελού των οστών για έναν ασθενή είναι πολύ δύσκολη, δεδομένου ότι θα πρέπει τα δύο άτομα να είναι ιστοσυμβατά -κάτι εξαιρετικά σπάνιο. Ανάμεσα σε αδέρφια η πιθανότητα συμβατότητας είναι περίπου 30%. Εκτός οικογενείας, οι πιθανότητες πέφτουν κατακόρυφα στο 1:20.000 έως 1-1.000.000, ή ακόμα χαμηλότερα όταν ο ιστικός τύπος ενός ατόμου είναι σπάνιος.

Το ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή» (Κέντρο ενημέρωσης και προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών), σε συνεργασία με τα κέντρα δοτών παγκοσμίως, ανοίγει το δρόμο για να δωρίζεται ζωή στους ασθενείς με λευχαιμία ή άλλες αιματολογικές κακοήθειες που χρήζουν μεταμόσχευσης μυελού των οστών. Το Κέντρο, που αποτελεί πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πατρών, ενημερώνει εθελοντές δότες μυελού των οστών και τους εγγράφει στην εθνική και παγκόσμια δεξαμενή δοτών, καθιστώντας τους προσβάσιμους σε οποιονδήποτε ασθενή οπουδήποτε στoν κόσμο τους χρειάζεται.

Μέχρι σήμερα, το Χάρισε Ζωή έχει εγγράψει 25.000 εθελοντές και, από το 2013, έχει βρει 18 συμβατούς δότες που χάρισαν ζωή σε ασθενείς με λευχαιμία, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά.

 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Πάτρας στα πλαίσια του διημέρου , αλλά και το επόμενο διάστημα, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία και θέλοντας να συνδράμει στην αύξηση του αριθμού των δωρητών μυελού των οστών , μετατρέπει τα φροντιστήρια της πόλης σε κέντρα ενημέρωσης και εγγραφής στους καταλόγους των δωρητών.

Ετσι οι χιλιάδες μαθητές που φοιτούν θα μπορούν να ενημερώνονται και μετά από έναν πολύ απλό και σύντομο έλεγχο να μπορούν να γίνουν δωρητές μυελού των οστών.

Μάλιστα η πρωτοβουλία αυτή του πατρινού συλλόγου υιοθετήθηκε από την Ομοσπονδία του κλάδου.

unnamed

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε πληροφορία, επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Sending

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

©2015 Kalavrytapress       Όροι χρήσης | Προσωπικά Δεδομένα | Σχετικά με το kalavrytapress.gr

Μέλος του Ομίλου  των εταιριών ΑΧΑΪΚΑ ΜΜΕ ΡΑΔΙΟ ΓΑΜΜΑ FM 94STEREO AE

Designed by: Christos Caberos

Τοπικά Νέα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Log in with your credentials

Forgot your details?