Συμμετοχή αν. ΥΠΕΣΔΑ-Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα σε συνεδριάσεις τριών πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας παραβρέθηκε σε συνεδριάσεις τριών πολιτικών ομάδων και πιο συγκεκριμένα στην ανοιχτή συνεδρίαση του Προεδρείου της GUE (Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά), στη Διευρυμένη Ομάδα Εργασίας LIBE Ευρωβουλευτών S&D (Ευρωπαϊκή ομάδα Σοσιαλιστών Δημοκρατών), στη Διευρυμένη Ομάδα Εργασίας LIBE Ευρωβουλευτών PPE (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ο Αναπληρωτή Υπουργός κάλεσε σε δημιουργία κινήματος ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εξήγησε τις ελληνικές θέσεις για το ευρωπαϊκό ζήτημα των προσφύγων και μεταναστών, ενώ προέβαλε τα αιτήματα της ελληνικής κυβέρνησης για τη συνδρομή που αναμένουν από τους εταίρους μας στην ΕΕ. 

 

Ο κος Μουζάλας εξήγησε πως έχει εξελιχθεί η κατάσταση μετά το κλείσιμο των βορείων συνόρων μας στις αρχές Μαρτίου, ενώ εξήγησε πως η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας -παρά τις όποιες αδυναμίες- παραμένει ο μόνος νόμιμος δρόμος μετανάστευσης προς την Ευρώπη και κάλεσε όλους να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Τόνισε πως η Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας δεν προβλέπει μόνο επιστροφές, προβλέπει και μετεγκαταστάσεις και επανεγκαταστάσεις που όμως δεν γίνονται γι’ αυτό και κάλεσε τους ευρωβουλευτές αντί να ασκούν μη δημιουργική κριτική, να βγουν στους δρόμους και να καλέσουν τις κυβερνήσεις τους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

 

Ο Αν. Υπουργός είπε πως η ΕΕ δεν ανταποκρίνεται συλλογικά στο προσφυγικό ζήτημα και πως η συμπαράσταση έρχεται στις περισσότερες περιπτώσεις διμερώς.

 

Σχετικά με την επικείμενη αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, ο κ. Μουζάλας τόνισε πως πρόκειται για «ευρωπαϊκό κίνδυνο» και πως αν δεν αλλάξει ουσιαστικά θα καταπέσει όπως κατέπεσε ο ισχύων Κανονισμός για τους κανόνες εξέτασης των αιτημάτων ασύλου (Δουβλίνο ΙΙΙ).

unnamed-17 unnamed-16

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή