Συνάντηση του Υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μπαλάφα με εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Συνάντηση με εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Βασίλειο Αλεξανδρή, είχε σήμερα Παρασκευή 20 Οκτωβρίου ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδης Κλάπας καθώς και οι δικηγόροι κ.κ. Γιώργος Παπαδόπουλος και Ευστάθιος Πουλαράκης.

Στη συνάντηση, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, τέθηκε εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου το ζήτημα της επιτάχυνσης των διαδικασιών έκδοσης αδειών διαμονής πολιτών τρίτων χωρών, ιδίως για εξαιρετικούς λόγους. Παράλληλα, τέθηκε το ζήτημα της επιβεβλημένης ενιαίας εφαρμογής του Κώδικα Μετανάστευσης σε όλες τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας.

Ο Υφυπουργός τόνισε ότι το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για την επίσπευση των ζητημάτων αυτών, προωθεί διαδικασίες για την ενίσχυση των αρμοδίων υπηρεσιών, ενώ έχει τεθεί σε λειτουργία η έκδοση ηλεκτρονικών καρτών διαμονής και πολύ σύντομα θα εφαρμοστεί και η ηλεκτρονική κατάθεση των φακέλων, για την ασφαλέστερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ενιαίας εφαρμογής του Κώδικα Μετανάστευσης ο κ. Μπαλάφας ανέφερε, ότι το Υπουργείο θα εξετάσει την προώθηση θεσμικών μεταβολών με σκοπό την απλοποίηση των διαδικασιών και εμπέδωση της ασφάλειας δικαίου.  

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή