Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβάσεων φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας

Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων που υλοποιεί η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας  και η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής, ασφαλιστικής και αγορανομικής νομοθεσίας, κλιμάκια αστυνομικών πραγματοποίησαν εκτεταμένους ελέγχους σε επιχειρήσεις, καταστήματα, ιατρεία – ιατρικά κέντρα σε περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα ενώ σε (9) περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα:

Στην περιοχή της Αττικής:

 

 • Σε κέντρο διασκέδασης, κατελήφθησαν να απασχολούνται δύο εργαζόμενοι οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Στην περιοχή της Ξάνθης:

 • Σε καφέ – ζαχαροπλαστείο, τρεις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
 • Σε καφέ – αναψυκτήριο, παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
 • Σε καφέ, παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης:

 

 • Σε σύλλογο, διαπιστώθηκε να απασχολείται εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
 • Σε καφέ – μπαρ, παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
 • Σε καφέ – μπαρ, η μη έκδοση πέντε (5) αποδείξεων, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας καθώς και παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
 • Σε καφενείο, η μη έκδοση πέντε (5) αποδείξεων, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας, ενώ κατελήφθη να απασχολείται εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
 • Σε ατομική επιχείρηση, παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Για τις ως άνω περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

 

Επίσης, η  Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας  συμμετείχε την προηγούμενη Παρασκευή (14-10-2016), σε ειδικό κλιμάκιο αποτελούμενο από ελεγκτές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Πατρών, του  Συντονιστικού Κέντρου για την Αντιμετώπιση του Παραεμπορίου και προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, το οποίο πραγματοποίησε ελέγχους σε έμφορτα φορτηγά με νωπά αγροτικά προϊόντα στην ευρύτερη περιοχή της Σκάλας του Νομού Λακωνίας.

 

Ελέγχθηκαν συνολικά οκτώ (8) φορτηγά οχήματα και σε (3) περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις ως εξής:

 

 • Δύο (2) φορτηγά οχήματα στερούνταν των προβλεπόμενων φορολογικών στοιχείων διακίνησης, κατά παράβαση των διατάξεων για τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα.
 • Φορτηγό όχημα εντοπίστηκε να κινείται χωρίς να πληροί όσα προβλέπονται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε πληροφορία, επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Sending

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

©2015 Kalavrytapress       Όροι χρήσης | Προσωπικά Δεδομένα | Σχετικά με το kalavrytapress.gr

Μέλος του Ομίλου  των εταιριών ΑΧΑΪΚΑ ΜΜΕ ΡΑΔΙΟ ΓΑΜΜΑ FM 94STEREO AE

Designed by: Christos Caberos

Τοπικά Νέα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Log in with your credentials

Forgot your details?