Τον Δεκέμβριο πληρωμή για 2.500 αγρότες

«Περί τους 2.500 αγρότες, όσοι δεν πληρούσαν το κριτήριο του ενεργού αγρότη και για όσους δεν ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες εκκαθάρισης του φόρου εισοδήματος από το υπουργείο Οικονομικών, θα τακτοποιήθουν, ούτως ώστε στην επόμενη πληρωμή, που είναι τον επόμενο μήνα να πληρωθούν».

883abaf8a7ef3205d6eae9acd145fda2

«Είμαστε σε επαφή με το υπουργείο Οικονομικών και σύντομα θα τακτοποιηθούν, ώστε στην επόμενη πληρωμή, τον επόμενο μήνα, να πάρουν και οι κομμένοι αγρότες», λέει ο υπουργός.

Αυτό απαντά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, σε ερώτηση του βουλευτή Καρδίτσας της ΝΔ Κωνσταντίνο Τσιάρα, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει ως το τέλος του χρόνου 1,1 δις ευρώ, το υπόλοιπο της βασικής, την πράσινη ενίσχυση, εκκρεμότητες από τα αγροπεριβαλλοντικά, ενώ θα γίνουν πληρωμές για κάποιες συνδεδεμένες αλλά και κάποιες άλλες πιστώσεις που έχουν καθυστερήσει».

agrotes

Συγκεκριμένα, ο κ. Αποστόλου αναφέρει τα εξής: «Μιλάμε για 2.500 αγρότες, σε σχέση με τους 690.000 που υπέβαλαν αίτημα για βασική ενίσχυση. Από αυτούς 1.569 δεν πληρούσαν το κριτήριο με βάση αυτών που η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών διαπίστωσε. Για τους υπόλοιπους 981 δεν πρόφτασε να ολοκληρώσει τις διαδικασίες εκκαθάρισης του φόρου εισοδήματος το υπουργείο Οικονομικών και υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα. Βρισκόμαστε σε επαφή με το υπουργείο Οικονομικών και σύντομα θα τακτοποιηθούν, ούτως ώστε στην επόμενη πληρωμή, που είναι τον επόμενο μήνα, να πάρουν και οι συγκεκριμένοι αγρότες αυτό που δικαιούνται».

phgh :dete.gr

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή