ΤΟΥΡΛΑΔΑ: Με λαμπρότητα η υποδοχή τις Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νεκταρίου στον Ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Φροξυλιάς

Με λαμπρότητα η υποδοχή τις Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νεκταρίου στον Ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Φροξυλιάς Τουρλάδας Καλαβρύτων

Αν και σε τοπίο ομιχλώδες, με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα,  έγινε η υποδοχή και μόνιμη εγκατάσταση της δωρηθείσας ιεράς εικόνας του Αγίου Νεκταρίου στον Ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Τουρλάδας Καλαβρύτων.

Η εικόνα αποτελεί δωρεά του π. Νεκταρίου Βιτάλη, Καθηγουμένου του Ιερού Προσκυνήματος του Αγίου Νεκταρίου Καμάριζας Λαυρίου, με την έγκριση του Σεβ. Μητροπολίτη Λαυρεωτικής.

Η εικόνα μεταφέρθηκε από την Αθήνα συνοδεία δεκάδων πιστών ενώ η υποδοχή στο χώρο του Μνημείου της Φροξυλιάς, έγινε από τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιστορικής Μονής Αγίας Λαύρας  π. Ευσέβιο Σπανός, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιο.

Από τον τοπικό Κλήρο συλλειτούργησαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κλειτορίας π. Νικόλαος Παπαιωάννου, ο π. Γεώργιος Σαρδελιάνος από την Κερπινή, ο π. Γεώργιος Μουστάκας από τη Λυκούρια και εφημέριος Τουρλάδας π. Ασημάκης Κατσιαμέτης.

Την Ιερά Εικόνα παρέλαβαν φουστανελοφόροι νέοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Κλειτορίας και παρουσία του Δημάρχου Καλαβρύτων κ.Γιώργου Λαζουρά και των αρχών του Δήμου μεταφέρθηκε εν πομπή στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Στον Ιερό Ναό μετά την τοποθέτηση της Εικόνας σε ειδική προθήκη, τελέστηκε Δοξολογία και Θεία Λειτουργία ενώ τέθηκαν σε προσκύνημα του Ιερά Λείψανα του Αγίου Γεωργίου.

Ο ιστορικός Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου μετά από σχετική απόφαση θα εορτάζει στις 3 Σεπτεμβρίου εκάστου έτους, ημέρα ανακομιδής του Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται για τη σημαντική του προσφορά στην οργάνωση της εορτής υποδοχής της εικόνος, των δυο «εκκλησιαστικών» του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Τουρλάδας Νικολάου Καζάνη και του Εργολάβου Θεοδώρου Καμπέρου. 

Ευχαριστίες επίσης απευθύνονται προς τον Πρόεδρο του Πολιστιστικού Συλλόγου Κλειτορίας κ. Χρήστο Κοτσιά και στα παιδιά που με τις στολές τους πλαισίωσαν τη γιορτή!

Εκτός του Δημάρχου τις εκδηλώσεις τίμησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Κοντογιάννης,

ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Καρράς με μεγάλη συνεισφορά επι θητείας του,

και η Αντιδήμαρχος Χαρά Γεωργακοπούλου.

Εμφάνιση DSC_0042.JPG

Εμφάνιση DSC_0047.JPG

Εμφάνιση DSC_0053.JPG

Εμφάνιση DSC_0060.JPG

Εμφάνιση DSC_0063.JPG

Εμφάνιση DSC_0070.JPG

Εμφάνιση DSC_0075.JPG

Εμφάνιση DSC_0080.JPG

Εμφάνιση DSC_0089.JPG

Εμφάνιση DSC_0197.JPG

 

 

Εμφάνιση DSC_0214.JPG

Εμφάνιση DSC_0217.JPG

Εμφάνιση DSC_0224.JPG

Εμφάνιση DSC_0240.JPG

Εμφάνιση froxylia1.jpg

Εμφάνιση froxylia2.jpg

Εμφάνιση DSC_0096.JPG

Εμφάνιση DSC_0099.JPG

Εμφάνιση DSC_0143.JPG

Εμφάνιση DSC_0151.JPG

 

 

unnamed-13

unnamed-12 unnamed-11

unnamed-4 unnamed-2 unnamed-1 unnamed

unnamed-10 unnamed-8 unnamed-7 unnamed-5

unnamed-22 unnamed-15 unnamed-14 unnamed-25

unnamed-27 unnamed-26

unnamed-33 unnamed-32 unnamed-31 unnamed-30 unnamed-29

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή