“Ψαλίδι” ως και 30% στις νέες κύριες συντάξεις

Μειωμένες έως και κατά 30% θα είναι οι νέες κύριες συντάξεις που θα εκδίδονται βάσει του νόμου Κατρούγκαλου περιορίζοντας τις αποδοχές των νέων συνταξιούχων με μέση αμοιβή, στα επίπεδα των 655 ευρώ.

η νέα σύνταξη βάσει του νόμου Κατρούγκαλου θα είναι το άθροισμα της εθνικής σύνταξης ((384 ευρώ από 20ετια και πάνω και 345 ευρώ στη 15ετια) και της ανταποδοτικής που θα υπολογίζεται πλέον με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης.

Από το 70% του νόμου Ρέππα και το 60% του νόμου Λοβέρδου, το νέο ποσοστό αναπλήρωσης με το νόμο Κατρούγκαλου περιορίζεται στο 40,7% στα 40 χρόνια ασφάλισης.

Παράλληλα για τη σύνταξη θα υπολογίζονται οι συντάξιμες αποδοχές όλου του εργασιακού βίου αντί των πέντε καλύτερων από την τελευταία 10ετία που ίσχυε στο ΙΚΑ, του τελευταίου μισθού που ίσχυε στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες και του μισθού του Οκτωβρίου 2011 που ίσχυε για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Τα νέα δεδομένα θα επηρεάσουν ακόμα περισσότερο τα ήδη ζοφερά στοιχεία που παρουσίασε η Eurostat, βάσει των οποίων πάνω από 1 στους 3 Έλληνες ζουν σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού.

Μάλιστα στη σχετική κατάταξη σε χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα σε επίπεδο ΕΕ, βρίσκονται μόνο η Ρουμανία και η Βουλγαρία.

Άλλωστε όπως καταδεικνύει και η έρευνα του ΙΕΛΚΑ τα ελληνικά νοικοκυριά «κόβουν» ακόμα και από το μπακάλικο, καθώς τα χρήματα που δαπανώνται είδη παντοπωλείο έχουν μειωθεί σε ποσοστό 16,3% την τελευταία επταετία των μνημονίων.

 

 

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή