Όλη η Πελοπόννησος στα εγκαίνια της Πελοπόννησος EXPO (pics,vid)

Μεγάλα, περιποιημένα περίπτερα, χαμόγελα που περίσσευαν από τους διοργανωτές, πολύς ο κόσμος που έσπευσε να γνωρίσει την πρώτη Πελοπόννησος EXPO, τη μεγάλη πελοποννησιακή έκθεση στην οποία εξελίχθηκε το Αρκαδικό Πανόραμα και που φιλοδοξεί να προβάλει τα πελοποννησιακά προϊόντα και υπηρεσίες.

Άνοιξε, λοιπόν, τις πύλες της η Πελοπόννησος EXPO την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στη ΒΙΠΕ Τρίπολης. Περίπου στις 19:30 πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός και τη μεγάλη πελοποννησιακή έκθεση ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος.

Σας καλωσορίζουμε στην Τρίπολη, εδώ όπου θα χτυπάει για πέντε ημέρες η ελληνική επιχειρηματικότητα. Από σήμερα έως την Κυριακή όλη η Πελοπόννησος γίνεται μία έκθεση

Ο κ. Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος καλωσόρισε τον κόσμο και κάλεσε τους προέδρους των επτά Επιμελητηρίων να λάβουν τη θέση τους στο πάνελ. Μιλώντας για την έκθεση, την χαρακτήρισε «αξιόλογη αναπτυξιακή πρωτοβουλία, η οποία έχει στόχο να προσελκύσει το ευρωπαϊκό και το διεθνές ενδιαφέρον». Αφού αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν τα επτά πελοποννησιακά Επιμελητήρια στην πορεία της διοργάνωσης της Πελοπόννησος EXPO, αναφέρθηκε στους συνοδοιπόρους: «Αρχικά η Περιφέρεια Πελοποννήσου και προσωπικά ο Πέτρος Τατούλης. Σημαντική ήταν η στήριξη του Δήμου Τρίπολης.

Μαζί και η Enterprise Greece που θα βοηθήσει την εξωστρέφεια των πελοποννησιακών επιχειρήσεων. Η έκθεση βρίσκεται υπό την αιγίδα της ALPHA EXPO».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας μετά τον αγιασμό, είπε: «Ένα από τα καλά έργα είναι η παρούσα έκθεση. Γι’ αυτό συγχαίρουμε και ευλογούμε τους διοργανωτές και ευχόμεθα καλή επιτυχία στην προσπάθεια του λαού μας».

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η τελετή των εγκαινίων. Στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Μπουντρούκας, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς που είστε απόψε εδώ. Εκ μέρους των προέδρων και των ΔΣ των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου, σας καλωσορίζω. Είναι μια κομβική ημέρα για την Πελοπόννησο. Για πρώτη φορά ενώνουμε τις δυνάμεις μας όλη η Πελοπόννησος. Πρόκειται για ένα όραμα πολλών ετών, ένα όραμα για μια έκθεση που θα αποτελέσει τη μετεξέλιξη όχι μόνο του Αρκαδικού Πανοράματος, αλλά όλων των εκθέσεων που διοργανώνονται σε κάθε Νομό.

Σκοπός η δημιουργία μιας έκθεσης με έμφαση στην εξωστρέφεια και η δημιουργία του brand Πελοπόννησος

Ακολούθως, ο κ. Μπουντρούκας αναφέρθηκε στην ανάκτηση των αγορών και στην ανάγκη της στήριξης της μικρομεσαίας επιχείρησης από την Πολιτεία, η οποία σφυροκοπείται από παντού: από τη φορολογία, το Ασφαλιστικό, τα ελάχιστα κίνητρα για επενδύσεις. Αλλά, όπως είπε ο πρόεδρος, η έκθεση αυτή θέλει να περάσει το μήνυμα ότι δεν μεμψιμοιρούμε.

Τέλος, ο κ. Μπουντρούκας ανακοίνωσε τη σύσταση ενός κοινού φορέα διαχείρισης της Πελοπόννησος EXPO από τα επτά Επιμελητήρια, ώστε να ταξιδέψει η έκθεση σε όλον τον κόσμο.

Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας, Φώτης Δαμούλος: «Φιλοδοξία μας είναι η έκθεση να γίνει το εργαλείο ανάπτυξης που θα προβάλλει όλα τα αξιόλογα προϊόντα και υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας αλλά και τον φυσικό μας πλούτο στο εξωτερικό».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Πλάτων Μαρλαφέκας είπε: «Στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια και θεωρούμε ότι η οικονομία δεν έχει διοικητικά όρια. Η Πελοπόννησος πρέπει να ειδωθεί ως ενιαίο οικονομικό τοπίο. Εάν οι κυβερνήσεις δώσουν τον λόγο στα Επιμελητήρια, μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχουμε».

Μετά, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, ο κ. Κ. Νικολούτσος εκ μέρους της Ηλείας ανέφερε ότι το Κτήμα Μερκούρη κατετάγη στα 100 σημαντικότερα οινοποιεία του κόσμου, είδηση πολύ σημαντική και ελπιδοφόρα. «Πιστεύουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε πολλά στην ελληνική οικονομία. Πρέπει να σκύψουμε με ταχύτητα πάνω στα προβλήματα των επιχειρήσεων».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Β. Νανόπουλος ανέφερε ότι η έκθεση αυτή δοκιμάζει μια άλλη προσέγγιση που δείχνει την περιφερειακή συνείδηση που δείχνει τη συνεργασία που έχουν τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου.

Η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κυρία Βασιλική Δερτιλή είπε ότι με λίγα λόγια και πολλή ψυχή η Λακωνία στηρίζει την Πελοπόννησος EXPO και από κοινού το Επιμελητήριο θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την ένταξή της στον κατάλογο των σημαντικών επιχειρηματικών εκθέσεων.

Από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ο πρόεδρος κ. Δ. Μανιάτης ανέφερε ότι οι εκθέσεις είναι ισχυρό μέσον οικονομικής προβολής και ότι η συγκεκριμένη έκθεση είναι έκθεση-σταθμός που στόχος είναι να εξελιχθεί σε μόνιμο μέσο συνεργασίας και να αναβαθμιστεί σε συμμετοχές αλλά και σε ποιότητα.

Ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Κ. Βλάσης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε με επιστολή του τους χαιρετισμούς του και τις ευχές του για την επιτυχία της έκθεσης και ο βουλευτής Αρκαδίας τούς μετέφερε. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην ελπίδα της προσπάθειας της έκθεσης και είπε ότι η ΝΔ στηρίζει τον έμπορο, τον επιχειρηματία και τον επενδυτή.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα έρθει η ανάπτυξη, αρκεί ο κάθε πολίτης να αντιληφθεί ποιος είναι ο ρόλος του καθενός ξεχωριστά.

Στη συνέχεια, ο κ. Βλάσης αναφέρθηκε στις αμερικανικές εκλογές και επεσήμανε ότι ως χώρα θα επηρεαστούμε, αλλά πρέπει να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις.

Τέλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης έλαβε τον λόγο. «Νιώθω ενθουσιασμένος και υπερήφανος, επειδή αυτή η προσπάθεια που ξεκινήσαμε το 2011 παίρνει σάρκα και οστά, ξεπερνώντας μια τοπικιστική αντίληψη που υπήρχε για την ανάπτυξη, φτάσαμε σήμερα σε αυτό ο μεγάλο γεγονός.

Το ταξίδι είναι μεγάλο, αλλά εμείς μπορούμε να τα καταφέρουμε.

«Έχουμε αποδείξει ότι στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις. Επειδή έχουμε αποδείξει ότι ο »Καλλικράτης» αποτελεί τον μεγαλύτερο θεσμό», είπε, απευθυνόμενος στην κυρία Γεννηματά.

Η χώρα χρειάζεται άποψη, σχέδιο, αποφάσεις, καλές πρακτικές.

phgh:arcadiaportal.gr

dsc_0350-1 ekthesi-pel-exrp2016_27 ekthesi-pel-exrp2016_25 ekthesi-pel-exrp2016_24

ekthesi-pel-exrp2016_23 ekthesi-pel-exrp2016_21 ekthesi-pel-exrp2016_20 ekthesi-pel-exrp2016_18

ekthesi-pel-exrp2016_17 ekthesi-pel-exrp2016_16 ekthesi-pel-exrp2016_15 ekthesi-pel-exrp2016_14 ekthesi-pel-exrp2016_13

ekthesi-pel-exrp2016_12 ekthesi-pel-exrp2016_11 ekthesi-pel-exrp2016_10 ekthesi-pel-exrp2016_9 ekthesi-pel-exrp2016_8

ekthesi-pel-exrp2016_4 ekthesi-pel-exrp2016_3 ekthesi-pel-exrp2016_2 ekthesi-pel-exrp2016_1 dsc_0350

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε πληροφορία, επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Sending

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

©2015 Kalavrytapress       Όροι χρήσης | Προσωπικά Δεδομένα | Σχετικά με το kalavrytapress.gr

Μέλος του Ομίλου  των εταιριών ΑΧΑΪΚΑ ΜΜΕ ΡΑΔΙΟ ΓΑΜΜΑ FM 94STEREO AE

Designed by: Christos Caberos

Τοπικά Νέα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Log in with your credentials

Forgot your details?