Στις 21 Μαρτίου 1821

Με αφορμή την επέτειο της απελευθέρωσης των Καλαβρύτων από τον Τουρκικό ζυγό, ο Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στις 21 Μαρτίου 1821 -από τα μαρτυρικά μας Καλάβρυτα και το ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Λαύρας- οι Έλληνες απέδειξαν σε όλο τον κόσμο ότι μπορούν να πετύχουν τις μεγαλύτερες νίκες απέναντι σε πανίσχυρους εχθρούς. 

Σήμερα, δύο αιώνες μετά, το μήνυμα της σημερινής ημέρας παραμένει περισσότερο επίκαιρο από ποτέ, για να θυμίζει σε ΟΛΟΥΣ μας ότι η Πατρίδα είναι πάνω από όλα και ότι ανήκει στους Έλληνες, σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες. 

Αυτό είναι το μήνυμα της Εθνικής μας Επετείου: Να ενώσουμε τις εθνικές μας δυνάμεις και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους Έλληνες. 

Τιμή και δόξα στους ήρωες προγόνους μας. Να είναι ελαφρύ το τιμημένο Καλαβρυτινό χώμα που τους σκεπάζει. ΑΘΑΝΑΤΟΙ!».

Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει βουλευτής Αχαΐας, γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ, στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη και στο Δίκτυο Πρόληψης της Εγκληματικότητας της ΕΕ.