Άγγελος Τσιγκρής από τα Καλάβρυτα – Να ενώσουμε τις εθνικές μας δυνάμεις

Ο πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης Άγγελος Τσιγκρής παρέστη στις εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης των Καλαβρύτων από τους Τούρκους

Με αφορμή την επέτειο της απελευθέρωσης της μαρτυρικής πόλης των Καλαβρύτων από τους Τούρκους, στις 21 Μαρτίου 1821, ο Αχαιός δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας (πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης) Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Στις 21 Μαρτίου 1821, στη Μονή της Αγίας Λαύρας, στον παλαιό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, μαζί με τον επίσκοπο Κερνίτσης Προκόπιο, τον ηγούμενο της Μονής Καλλίνικο, τους καλόγερους, τους προεστούς της επαρχίας και τους οπλαρχηγούς, με το σύνθημα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ» απελευθέρωσαν τα Καλάβρυτα και τα έκαναν την πρώτη ελεύθερη πόλη του νέου Ελληνικού κράτους.

Το Μάρτιο του 1821 -από την Αχαΐα, τα μαρτυρικά μας Καλάβρυτα και το ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Λαύρας- ενωμένοι οι Έλληνες απέδειξαν σε όλο τον Κόσμο ότι μπορούν να πετύχουν τις μεγαλύτερες νίκες απέναντι σε πανίσχυρους εχθρούς.

Σήμερα, δύο αιώνες μετά, το μήνυμα της 25ης Μαρτίου, παραμένει περισσότεραο επίκαιρο από ποτέ, για να θυμίζει σε ΟΛΟΥΣ μας ότι η Πατρίδα είναι πάνω από όλα και ότι ανήκει στους Έλληνες, σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες.

Αυτό είναι το μήνυμα της Εθνικής μας Επετείου: Να ενώσουμε τις εθνικές μας δυνάμεις και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους Έλληνες.

Τιμή και δόξα στους ήρωες προγόνους μας. Να είναι ελαφρύ το τιμημένο Καλαβρυτινό χώμα που τους σκεπάζει. Αθάνατοι!».

____________________

Ο Άγγελος Τσιγκρής έχει διατελέσει εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη. 

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή