ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VIDEO: Το ταπεινό συγγνώμη προς τα Καλάβρυτα απο τον Γερμανό επίσκοπο Gerhard Ulrich

Ένα χρόνο περίπου μετά την εκπλήρωση της επιθυμίας  του να επισκεφθεί τα Καλάβρυτα ο Πάστορας  Dr Constantin Crohn, ο οποίος έχει καταγωγή από  το Μπούμπουκα Καλαβρύτων και την οικογένεια Σταθούλια, μια νέα επίσκεψη από ανθρώπους της εκκλησίας του Αμβούργου συμβαίνει σήμερα στα Καλάβρυτα. 

Ο Επίσκοπος  Αμβούργου, Σλέσβιχ-Χόλσταϊν και Μεκλεμβούργου – Δυτικής Πομερανίαςκ. Γκέρχαρντ Ούλριχ (Gerhard Ulrich), που αριθμεί αρκετά εκατομμύρια πιστών, με συμμετοχή μελών της Επιτροπής Ορθοδοξίας και συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας κ. Σωτήριο Τσενέ, αφού προηγουμένως είχε πραγματοποιήσει συναντήσεις στο ανώτατο επίπεδο της Ελληνικής ορθόδοξης Εκκλησίας, επισκέφθηκε την περιοχή των Καλαβρύτων, γνωρίζοντας φυσικά την ιστορία που αφορά την δολοφονική δράση των Γερμανών ναζί το 1943.
Οι επισκέψεις κατά σειρά αφορούσαν την Ι.Μ .Μ Σπηλαίου & Αγίας Λαύρας, όπου οι ηγούμενοι προσέφεραν φιλοξενία και λεπτομερή ξενάγηση, το δημοτικό μουσείο και τον τόπο εκτέλεσης.
Στις 19.00 μ.μ. σήμερα Ομιλία Επισκόπου Αμβούργου, κ. Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, στο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας (είσοδος ελεύθερη)
Έξω από το ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Λαύρας ο επίσκοπος μίλησε στο kalavrytanet και τον Θεόδ Παπαδόπουλο και είπε μεταξύ άλλων ότι ερχόμενοι στα Καλάβρυτα ”…κάνουμε ένα ταξίδι ταπεινότητας και μετάνοιας”. Μίλησε σαφώς για τα εγκλήματα των δικών του και υπεύθυνε το συγγνώμη του για την φρικιαστική δράση των προγόνων του.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ video πατώντας την παρακάτω πρώτη εικόνα .

http://www.kalavrytanet.com

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή