Άρθρο του Β. Αποστολόπουλου. Να δείτε που θα τους υποχρεώσουν να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ και για τα σπίτια που κάηκαν!!!.

γράφει ο Β. Αποστολόπουλος

Το αλαλούμ που ακολούθησε τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι της Αττικής, είναι μάλλον ενδεικτικό, του τι συνέβη ΚΑΙ κατά τη διάρκεια της.

Δεν είμαι ειδικός, ούτε έχω τα στοιχεία, ούτε άλλωστε και τις γνώσεις να έχω άποψη για το αν όλα έγιναν σωστά κατά τη διάρκεια της, ή για το αν θα μπορούσαν να σωθούν όλοι, οι κάποιοι από τους 92, μέχρι στιγμής νεκρούς. Αυτό που μπορώ και εγώ, όπως και όλος ο κόσμος να διακρίνω, είναι η αδυναμία συντονισμού, η ανικανότητα και η έλλειψη οργάνωσης, τόσο από την πολιτική, όσο και από την στρατιωτική ηγεσία που δυστυχώς και αυτή τα τελευταία χρόνια αποτελεί επέκταση της πολιτικής, απόρροια του κομματισμού. Φυσικά και διαχωρίζω τον απλό μάχιμο πυροσβέστη, τον αστυνομικό και τον λιμενικό, οι οποίοι έπραξαν το καθήκον τους με αυτοθυσία σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Αν δεν υπήρχαν και αυτοί, ίσως τώρα να μιλούσαμε για εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες.

Δεν μπορώ όμως να καταλάβω, πως άνθρωποι έμειναν τόσες ώρες αβοήθητοι στα λιμανάκια στο Μάτι, όταν το κεντρικό λιμεναρχείο και το λιμάνι της Ραφήνας, απέχουν από το συγκεκριμένο σημείο, όχι παραπάνω από 2-3 μίλια.

Την ώρα που το κυβερνητικό επιτελείο και οι υπουργοί της κυβέρνησης προσπαθούν να πείσουν ότι όλα έγιναν καλώς, το επίσημο κράτος δεν γνωρίζει ακόμα, μια εβδομάδα μετά, τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων. Κανένας από τους “καρανίκες” της κυβέρνησης, προφανώς δεν σκέφτηκε τη δημιουργία μέσα σε λίγες ώρες, μιας Βάσης Δεδομένων, ώστε οι φορείς στους οποίους δηλώνονταν οι αγνοούμενοι, να έχουν πρόσβαση και να την ενημερώνουν με τα στοιχεία και τις φωτογραφίες τους, να γίνεται διασταύρωση και να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή των αριθμό των αγνοουμένων.

Δυστυχώς είναι σίγουρο ότι το αλαλούμ θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες ή και μήνες. Μακάρι να διαψευστώ, αλλά φοβάμαι ότι ούτε οι “καρανίκες” του Υπουργείου Οικονομικών θα σκεφτούν να ενημερώσουν το σύστημα, ώστε να αφαιρέσουν από τους υπόχρεους καταβολής ΕΝΦΙΑ, τους συμπολίτες μας που έχασαν τα σπίτια τους στο Μάτι.

Να δείτε που θα τους υποχρεώσουν να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ και για τα σπίτια τους που κάηκαν!!!

Β. Αποστολόπουλος

Β. Αποστολόπουλος

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή