Αυξάνεται η κατανάλωση οσπρίων και κρέατος την επόμενη 10ετία

Μπορεί οι σύγχρονες έρευνες να υποστηρίζουν ότι είναι επιτακτική η μείωση της κατανάλωσης κρέατος, για την προστασία της υγείας μας αλλά και του περιβάλλοντος, ωστόσο όπως φαίνεται την επόμενη 10ετία οδεύουμε προς αύξηση της κατανάλωσης του. Παράλληλα, αυξάνεται και η κατανάλωση των οσπρίων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση «αγροτικές προοπτικές» για την περίοδο 2019-2028, του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για τη Γεωργία και τα Τρόφιμα και του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, στα επόμενα 10 χρόνια αναμένεται ότι ναι μεν αυξάνεται η κατανάλωση των οσπρίων, ως φυτική πηγή πρωτεϊνών, αλλά δεν αναχαιτίζεται η κατανάλωση κρέατος.

Σύμφωνα με στοιχεία της έκθεσης, η κατανάλωση οσπρίων, ριζών και βολβών αναμένεται να αυξηθεί παγκοσμίως κατά 1,9% τον χρόνο και η κατανάλωση των ζωικών προϊόντων κατά 1,7%. Επίσης, η κατανάλωση δημητριακών θα αυξηθεί κατά 1,2% τον χρόνο και η κατανάλωση ζάχαρης και φυτικών ελαίων κατά 1,8%.

www.olivemagazine.gr

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή