‹‹Είχα χρέος να τα πω» Εκδήλωση Παρουσίασης ειδικής έκδοσης από την εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

‹‹Είχα χρέος να τα πω»

Εκδήλωση Παρουσίασης ειδικής έκδοσης από την εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία στις 15.05.2019  η εκδήλωση της εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ και του συλλόγου ΦΑΡΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΑΡΩΝ «Εμείς, οι Πόντιοι της Αχαΐας» προς τιμήν της 19ης  Μαΐου, ημέρα μνήμης  της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου .

Απόγονοι προσφύγων και μη, συγκεντρώθηκαν μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης προκειμένου να παρακολουθήσουν την παρουσίαση της ειδικής έκδοσης «Έχω χρέος να τα πω» , με τις ιστορίες των οικογενειών που η προσφυγιά έφερε στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα, την Πάτρα. Η ενεργή παρουσία τους ήταν συγκλονιστική καθώς κατέθεσαν τις προσωπικές μαρτυρίες δημιουργώντας στην αίθουσα έντονη συναισθηματική φόρτιση.     

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμούς φορέων και του προέδρου  του συλλόγου «Φάρος Ποντίων Πατρών», κ Δημήτρη Αντωνιάδη. Την παρουσίαση συντόνισε με επιτυχία ο δημοσιογράφος και διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας κ. Κωνσταντίνος Μάγνης , δίπλα στον οποίο ήταν η κα Αμαλία Δημητροπούλου που επιμελήθηκε την ύλη της έκδοσης και η κα Αθηνά Ισόγλου που διάβασε την προσφυγική ιστορία της οικογένειας της , ως δείγμα των ιστοριών που αναδεικνύονται μέσα από το  ένθετο. Ακολούθησαν με τις ομιλίες τους εκπρόσωποι οικογενειών τιμώντας έτσι τη μνήμη των προγόνων και χαιρετίζοντας την ιδιαίτερη αυτή πρωτοβουλία.

Το ειδικό ένθετο διατίθεται στα περίπτερα δωρεάν με την εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ το Σάββατο 18 Μαΐου 2019.

 

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή