ΕΚΕ: Η κατάργηση της νεοσύστατης Νομικής Σχολής Πατρών είναι το πρώτο βήμα απαξίωσης του Δημόσιου Πανεπιστημίου

Ανακοίνωση ΕΚΕ για Νομική Πάτρας

Η κατάργηση της νεοσύστατης Νομικής Σχολής στην Πάτρα είναι το πρώτο εκ/κο μέτρο που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση της ΝΔ. Ένα πρώτο βήμα που δείχνει ξεκάθαρα τις νεοφιλελεύθερες(?) απόψεις για απαξίωση του Δημόσιου και Δωρεάν χαρακτήρα του Πανεπιστημίου, με ταυτόχρονη δημιουργία του αναγκαίου χώρου για την ανάπτυξη των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι είναι μόνο αυτό και δεν υιοθετούμε απόψεις περί ρεβανσισμού της Δεξιάς απέναντι στην Πάτρα, λόγω του υψηλού ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα.

Γιατί τα νεοφιλελεύθερα σχέδια, μπορεί το προοδευτικό και δημοκρατικό εκπαιδευτικό κίνημα να τα αντιπαλέψει και να τα νικήσει στην πράξη. Το έχει κάνει άλλωστε πολλές φορές με επιτυχία και στην πρόσφατη εκπαιδευτική μας ιστορία. Αλλά ο ρεβανσισμός εμπίπτει στο πεδίο της ψυχιατρικής και του παραλόγου, άρα είναι εκτός της ειδικότητάς μας….

ΕΚΕ Π.Ε. Πάτρας

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή