Ευρωπαϊκό στίβου: Χρυσό ελληνικό δίδυμο στο επί κοντώ!

Η Κατερίνα Στεφανίδη πήρε την πρώτη θέση περνώντας με την 3η προσπάθεια τα 4.85μ, ενώ η Νικόλ Κυριακοπούλου πήρε τη 2η με άλμα στα 4.80μ. σε έναν ιστορικό τελικό για την Ελλάδα – Εκτός τελικής 8άδας έμεινε η Ελένη Πόλακ με τρία άκυρα άλματα στα 4.30

Ιστορική βραδιά για τον ελληνικό αθλητισμό σε ένα ιστορικό στάδιο! Η Ελλάδα για πρώτη φορά είδε δύο αθλήτριες της να κατακτούν ταυτόχρονα χρυσό και ασημένιο μετάλλιο σε τελικό αγωνίσματος Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με την Κατερίνα Στεφανίδη (1η) και την Νικόλ Κυριακοπούλου (2η) να κατακτούν την κορυφή της Ευρώπης στο επί κοντώ στο Βερολίνο!

Η προηγούμενη φορά που είδαμε δύο εκπροσώπους μας στο βάθρο ήταν το μακρινό 2002, όταν στον τελικό της δισκοβολίας στο Μόναχο (μας πάει η Γερμανία) η Κατερίνα Βόγγολη ήταν 1η και η Τασούλα Κελεσίδου 3η.

Σήμερα όμως Κατερίνα και Νικόλ έκαναν περήφανους όλους τους Έλληνες με την εκπληκτική παράσταση που έδωσαν στη γερμανική πρωτεύουσα, ενώ η Στεφανίδη έγινε επίσης η πρώτη Ελληνίδα η οποία καταφέρνει να υπεασπιστεί το στέμμα της (είχε κατακτήσει το χρυσό και το 2016 στο Άμστερνταμ), αλλά έγινε και η πρώτη Ευρωπαία που πανηγύρισε back to back τίτλο στο επί κοντώ κάτι που δεν είχε πετύχει η τεράστια Γελένα Ισινμπάγιεβα και ο θρυλικός Σεργκέι Μπούμκα!

Στον τελικό υπήρχε και 3η ελληνική συμμετοχή, καθώς η Ελένη Πόλακ είχε κάνει την υπέρβαση με την πρόκριση της στην τελική 12άδα, αλλά είχε 3 άκυρα στα 4.30 και δεν μπόρεσε να συνεχίσει.

Η Πόλακ ήταν η πρώτη που αποχαιρέτισε τον τελικό κι η Κυριακοπούλου ξεκίνησε τις προσπάθειες της από τα 5.45μ. (με την πρώτη), ωστόσο η αποτυχημένη προσπάθεια της στα 4.55μ έφερε μια μικρή ανησυχία η οποία χάθηκε όταν τα πέρασε με τη 2η για να φτάσουμε στα 4.65μ.

Κατερίνα και Νικόλ πέρασαν το συγκεκριμένο ύψος με την πρώτη στέλνοντας μηνύματα προς τις υπόλοιπες, με την τελευταία να περνά τα 4.70 με την πρώτη (!), ύψος το οποίο άφησε η  Στεφανίδη.

Οι δύο Ελληνίδες συνέχισαν να βαδίζουν χέρι, χέρι περνώντας με την πρώτη και τα 4.75μ. (!) και πλέον ήταν φανερό ότι η κορυφή τους ανήκει! Οι μοναδικές που απέμειναν να τις συναγωνίζονται ήταν η Σιντόροβα (Ρωσία), Μπράντσο (Βρετανία)…

Η Στεφανίδη πέρασε με την πρώτη και τα 4.80μ., η Κυριακοπούλου με τη 2η, ενώ οι άλλες δύο αθλήτριες απέτυχαν και στις τρεις προσπάθειες τους κι η ιστορία είχε γραφτεί… Πλέον το ερώτημα ήταν ποια από τις δύο θα πάρει το χρυσό με την Στεφανίδη να το κλειδώνει με την 3η της προσπάθεια στα 4.85, ύψος το οποίο δεν μπόρεσε να ξεπεράσει η Κυριακοπούλου.

Η Κατερίνα, που ήδη είχε σημειώσει και ρεκόρ αγώνων, έβαλε τον πήχη στα 4.96 θέλοντας να κλείσει με μια τεράστια επίδοση τη βραδιά, χωρίς να τα καταφέρει, αλλά στο φινάλε αυτό που έμεινε ήταν η εικόνα με τα δύο κορίτσια να χαμογελούν έχοντας μαζί τους την ελληνική σημαία!

Στεφανίδη 4 85
Κυριακοπούλου Στεφανίδη 4 80
Κυριακοπούλου Στεφανίδη

Θυμηθείτε την εξέλιξη του ιστορικού αγώνα 
-Απέτυχε και στις δύο επόμενες προσπάθειες της η Στεφανίδη, η οποία ολοκληρώνει τον αγώνα με το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και με νέο ρεκόρ αγώνων, ενώ για πρώτη φορά η Ελλάδα έκανε το 1-2 σε τελικό καθώς η Κυριακοπούλου πήρε τη 2η θέση.

-Αποτυχημένη η πρώτη της προσπάθεια…

-Η χρυσή Ολυμπιονίκης ανεβάζει τον πήχη στα 4.96μ. Για να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει αυτή η απίστευτη βραδιά!

-Η Στεφανίδη σφραγίζει το χρυσό με πετυχημένο άλμα στα 4.85 και είναι νέο ρεκόρ αγώνων!

-Η Κυριακοπούλου αποτυγχάνει και στην 3η προσπάθεια και είναι οριστικά 2η, ενώ η Στεφανίδη είναι ξανά πρωταθλήτρια Ευρώπης!

-Έριξε τον πήχη και η Στεφανίδη και πλέον έχουν από μία ακόμη προσπάθεια. Αν δεν αλλάξει κάτι, στην πρώτη θέση η Στεφανίδη και στη 2η η Κυριακοπούλου!

-Δεν τα καταφέρνει για 2η φορά στα 4.85 η Κυριακοπούλου, η οποία ταξίδεψε στο Βερολίνο με καλύτερη φετινή επίδοση τα 4.72μ.!

-Αποτυχημένη η πρώτη προσπάθεια για Στεφανίδη, Κυριακοπούλου στα 4.85μ.

-Αποτυχημένες προσπάθειες από Μπράντσο, Σιντόρβα και η Ελλάδα για πρώτη φορά θα πάρει χρυσό και ασημένιο στο ίδιο αγώνισμα σε τελικό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος!

-Περνάει η Κυριακοπούλου με την 2η, ενω η Σιντόροβα απέτυχε και στην 2η!

-Αποτυχημένη η πρώτη προσπάθεια από Κυριακοπούλου, Σιντόροβα, Μπράντσο!

-Εκπληκτική η Στεφανίδη περνά με την πρώτη τα 4.80μ.!

-Στην 1η θέση η Στεφανίδη, 2η η Κυριακοπούλου (λόγω της μίας αποτυχημένης στα 4.55) και στην 3η θέση η Μπράντσο ενώ 4η είναι η Σιντόροβα που άφησε τα 4.75μ.

-Το πέρασε η Μπράντσο, αλλά με τις δύο αποτυχημένες είναι στην 3η θέση!

-Δύο αποτυχημένες προσπάθειες από την Μπράντσο στα 4.75μ. και αν δεν τα καταφέρει και στην 3η τότε δύο Ελληνίδες θα είναι 100% στο βάθρο!

-Κυριακοπούλου και Στεφανίδη περνούν με την πρώτη τα 4.75μ!!! Εκπληκτική εμφάνιση κι από τις δύο σπουδαίες Ελληνίδες αθλήτριες!

-Η Κυριακόπουλου είναι στην 1η θέση, η Σιντόρβα στη 2η, στην 3η η Μπράντσο και στην 4η η Στεφανίδη κι αυτές οι τέσσερις έχουν απομείνει στον τελικό!

-Η Σιντόροβα πέρασε με την 3η τα 4.70μ, ενώ εκτός συνέχειας έμειναν Μπένγκστον και Ρομαρίν Γκιγιόν!

-Πλέον στο κάδρο μπαίνει και η τακτική των αθλητριών, ωστόσο η Κυριακοπούλου με το πετυχημένο άλμα στα 4.70μ έχει βάλει υποθήκη για μετάλλιο!

-Χαμένο το πρώτο άλμα της Μπένγκστον στο 4.70μ. όπως και της Σιντόροβα αλλά και της Ρομαρίν Γκιγιόν, ενώ Στεφανίδη και Μπράντσο δεν θα κάνουν προσπάθεια στα 4.70!

-Φοβερή η Κυριακοπούλου περνά με την πρώτη τα 4.70 και είναι αυτή τη στιγμή στην πρώτη θέση!

-Πετυχημένες προσπάθειες από Νινόν Γκιγιόν Ρομαρίν, Χόλι Μπράντσο, Αντζέλικα Μπένγκστον  στα 4.65 κι ο τελικός αρχίζει να παίρνει… φωτιά!

-Με την πρώτη περνά το ίδιο ύψος και η Κυριακοπούλου!

-Η Κατερίνα Στεφανίδη ξεκίνησε τις προσπάθειες της από τα 4.65μ και τα πέρασε με την πρώτη!

-Εξαιρετικό δεύτερο άλμα στα 4.55μ από την Νικόλ που συνεχίζει στα επόμενα ύψη!

-Η Κυριακόπουλου έριξε τον πήχη στα 4.55μ στην πρώτη της προσπάθεια.

-Πετυχημένη η προσπάθεια της Κυριακοπούλου στα 4.45μ.!

-Η Ελένη Πόλακ δεν θα είναι στην τελική 8άδα του αγώνα καθώς μένοντας μακριά από τον καλό της εαυτό είχε τρία άκυρα άλματα στα 4.30μ.. Ωστόσο την υπέρβαση την έκανε με την πρόκριση της στον τελικό και το μέλλον της ανήκει…

-Να σημειώσουμε ότι οι προβλέψεις των μετερεολόγων αναφέρουν μεγάλες πιθανότητες για ισχυρή καταιγίδα στο Βερολίνο σήμερα το βράδυ κι αυτό είναι ένα στοιχείο που μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον αγώνα.

www.protothema.gr

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή