Ευσταθία Γιαννιά για Γενοκτονία Ποντίων: Χρέος μας να μην ξεχάσουμε ποτέ

Εκατό χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το στυγερό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που συντελέστηκε σε βάρος των Ελλήνων του Πόντου από τους νεότουρκους. Στόχος ήταν η φυσική εξόντωση, ο αφανισμός, ο εκτοπισμός και η εκρίζωση χιλιάδων Ποντίων από τις πατρογονικές του εστίες.

Η 19η Μαΐου έχει αναγνωριστεί ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, από το 1994 από την Ελληνική Πολιτεία.

Στην Πάτρα σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου 2019, σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν από το Σωματείο Φάρος Ποντίων, εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στα χιλιάδες θύματα στις οποίες παρέστη η Πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα – Αντιστράτηγος ε.α της ΕΛ.ΑΣ Έφη Γιαννιά.

«Μόνο αποτροπιασμό μπορεί να αισθανθεί κάποιος απέναντι στην αγριότητα των εγκλημάτων σε βάρος των Ελλήνων του Πόντου. Η σημερινή ημέρα δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης στα θύματα και στις χιλιάδες βασανισμένων ξεριζωμένων. Η 19η Μαΐου, αποτελεί ημερομηνία ορόσημα, στις προσπάθειες όλων, στον διαρκή αγώνα για απόδοση δικαιοσύνης για ένα από τα ειδεχθή εγκλήματα του 20ου αιώνα», δήλωσε η κα. Γιαννιά.

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή