Ιάσονας Φωτήλας: Σοβαρές ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Κλειτορίας.

Με αφορμή το Δελτίο Τύπου του Βουλευτή και τομεάρχη υγείας της Ν.Δ. Ιάσονα Φωτήλα με τίτλο ««Σουρωτήρι» το Κέντρο Υγείας Κλειτορίας;» που δημοσιεύουμε στο τέλος του άρθρου και αναφέρεται σε σχετική ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή και συγκεκριμένα προς τον Υπουργό Υγείας, οι τομεάρχες υγείας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας και Βασίλης Οικονόμου, σχετικά με τις σοβαρές ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Κλειτορίας, θυμηθήκαμε τότε τον Οκτώβριο του 2013 τα πανώ και τις μαύρες σημαίες που «κοσμούσαν» το Νοσοκομείο Καλαβρύτων.

Διερωτόμαστε μήπως πρέπει, αυτοί που «στόλισαν» τότε το Νοσοκομείο Καλαβρύτων και πρωτοστατούσαν στις κινητοποιήσεις για τα προβλήματα του Κ. Υ. Καλαβρύτων, να τις ξεθάψουν και να τις μεταφέρουν τώρα στο Κ.Υ. Κλειτορίας; 

phgh: kalavrytanet.com

Διαβάστε το δελτίο τύπου και την ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι δύο βουλευτές:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Σουρωτήρι» το Κέντρο Υγείας Κλειτορίας;

Στις σοβαρές ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Κλειτορίας αναφέρονται με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας οι τομεάρχες υγείας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας και Βασίλης Οικονόμου.

Οι εγκαταστάσεις του κτηρίου – ηλεκτρολογικές και υδραυλικές – είναι κατεστραμμένες, τα παράθυρα είναι σπασμένα, οι πόρτες δίχως πόμολα και οι σοφάδες εσωτερικής τοιχοποιίας πέφτουν. Παντού επικρατεί υγρασία και μούχλα και το ζεστό νερό είναι «υπό εξαφάνιση». Η θέρμανση είναι ελλιπής με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι αλλά και οι επισκέπτες να αναγκάζονται να φέρνουν δικά τους θερμαντικά μέσα για να ζεσταθούν ακόμα και στους χώρους εξέτασης των ιατρείων. Για το λόγο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός εάν θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα με τη θέρμανση του κτηρίου και εάν πρόκειται να προχωρήσει σε εργασίες συντήρησης του κτηρίου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Σουρωτήρι» το ΚΥ Κλειτορίας;

Το έργο που επιτελούν τα απομακρυσμένα Κέντρα Υγείας είναι ιδιαίτερα σημαντικό ειδικά το χειμώνα που η πρόσβαση σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα γίνεται έως και αδύνατη.

Το Κέντρο Υγείας της Κλειτορίας είναι ιδιαίτερα απομακρυσμένο και εξυπηρετεί κυρίως ηλικιωμένους ανθρώπους. Πρόσφατα δημοσιεύματα αναδεικνύουν τις σημαντικές ελλείψεις που υπάρχουν εκεί. Οι εγκαταστάσεις του κτηρίου – ηλεκτρολογικές και υδραυλικές – είναι κατεστραμμένες, τα παράθυρα είναι σπασμένα, οι πόρτες δίχως πόμολα και οι σοφάδες εσωτερικής τοιχοποιίας πέφτουν. Παντού επικρατεί υγρασία και μούχλα και το ζεστό νερό είναι «υπό εξαφάνιση».

Η θέρμανση τα τελευταία χρόνια είναι ελλιπής με αποτέλεσμα το ιατρονοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό καθώς και οι πολίτες να φιλοξενούνται υπό αντίξοες συνθήκες. Οι εργαζόμενοι αλλά και οι επισκέπτες αναγκάζονται να φέρνουν δικά τους θερμαντικά μέσα για να ζεσταθούν ακόμα και στους χώρους εξέτασης των ιατρείων. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του χειμώνα που οι θερμοκρασίες στην περιοχή μπορεί να φτάσουν και υπό του μηδενός, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα προβληματική.

Δεδομένων των προεκτεθέντων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Σκοπεύετε να προχωρήσετε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να συντηρηθούν οι εγκαταστάσεις θέρμανσης του ΚΥ Κλειτορίας και να μην παρατηρηθούν και φέτος προβλήματα με τη θέρμανση του κτηρίου;

  2. Πρόκειται να προχωρήσετε σε εργασίες συντήρησης του κτηρίου; Αν ναι, πότε και ποιο είναι το σχετικό χρονοδιάγραμμα;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Ιάσονας Φωτήλας Αχαΐας

Βασίλειος Οικονόμου Επικρατείας

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή