ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Άρχισε η σχολική χρονιά με τον Αγιασμό και αναβαθμισμένους χώρους.

Σε δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός από τον Πατέρα Κωνσταντίνο Μητρόπουλο και ιερείς της περιοχής. Μαθητές εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων και γονείς ήταν παρόντες. Στο δημοτικό μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια από αστυνομικό του Α.Τ Καλαβρύτων. Χαιρετισμούς απεύθυναν ,με κείμενο που διαβάστηκε, ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, ο δήμαρχος, ο πρόεδρος των σχολικών επιτροπών κ. Ν Μαγκαφάς , ο σχολικός σύμβουλος κ. Θ. Βαλμάς και οι διευθυντές των σχολείων. Παραβρέθηκαν επίσης,ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Θ. Νασιώτης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Λεωνίδας Βασιλόπουλος και ο υπαστυνόμος κ. Ν. Πατερέλης.
Πρέπει να αναφερθούν οι σημαντικές παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και στα δύο συγκροτήματα, με βαψίματα εντός και εκτός, αλλά κυρίως η νησίδα ασφαλείας στο δημοτικό και το σύστημα πυρανίχνευσης – πυρόσβεσης σε ολόκληρο το σχολικό συγκρότημα ‘’Ευσέβιος Κηπουργός’’, σύστημα που υπάρχει σε ελάχιστα σχολεία σε ολόκληρη την χώρα. 

Επίσης η σχολική κοινότητα δείχνει έμπρακτα την οικολογική της ευαισθησία και προμηθεύτηκε για την τοποθέτηση των βιβλίων που παρέλαβαν οι μαθητές αντί της πλαστικής σακούλας, οικολογική πολλών χρήσεων

Όπως τόνισε ο Λυκειάρχης κ. Βασίλης Σπανός οι παρεμβάσεις αυτές ολοκληρώθηκαν με την βοήθεια της δημοτικής αρχής και κυρίως τις συνεχείς προσπάθειες του κ. Νίκου Μαγκαφά ο οποίος στον χαιρετισμό του είπε:

Καλημέρα σας και καλή σχολική χρονιά στους μαθητές  και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας. Ελπίζω ότι  η σχολική χρονιά που αρχίζει σήμερα θα είναι δημιουργική και εποικοδομητική για ολόκληρη τη σχολική κοινότητα. Σ’ αυτό το νέο ξεκίνημα σας εύχομαι ολόψυχα υγεία, ψυχική δύναμη, επιμονή αλλά και πίστη στον καθημερινό αγώνα σας για την πραγμάτωση κάθε εκπαιδευτικού στόχου.
Η φετινή 11η Σεπτεμβρίου βρίσκει τα σχολεία να ανοίγουν   με εισαγωγικά. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα ανοίξουν χωρίς εισαγωγικά, μετά την διαβεβαίωση των υπευθύνων ότι τα σχολεία του Δήμου μας θα στελεχωθούν άμεσα και δεν θα χάνονται ώρες μαθημάτων. Ο Δήμαρχος και εγώ προσωπικά ως Πρόεδρος των σχολικών επιτροπών καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων αν και η στελέχωσή τους με διδακτικό προσωπικό δεν είναι δική μας  αρμοδιότητα. Ωστόσο δεν φειδόμεθα προσπαθειών και ασκούμε κάθε πίεση προκειμένου  να ενισχύουμε το δημόσιο σχολείο που θα υπηρετεί τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας.
Υποδεχόμαστε σήμερα όλα τα παιδιά και καλωσορίζουμε ιδιαιτέρως τα πρωτάκια όλων των βαθμίδων που σίγουρα αισθάνονται μεγαλύτερη ανασφάλεια και αγωνία.
Σε όλους τους μαθητές, τους γονείς και ιδιαιτέρως στους  εκπαιδευτικούς θέλω να μεταφέρω την αισιοδοξία μου γιατί ως δάσκαλοι δεν μπορεί να είμαστε κάτι διαφορετικό, αφού διδάσκουμε το «μέλλον» πως να αλλάζει το παρόν.

Άρχισε η σχολική χρονιά με τον Αγιασμό και αναβαθμισμένους χώρους.

www.kalavrytanet.com

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή