ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Οι Γάλλοι των Πυρηναίων στα Καλάβρυτα με την Στέγη Πολιτισμού κ Παράδοσης Καλαβρυτινών κ Φίλων Πάτρας (ΦΩΤΟ)

Το Σάββατο 14 Απριλίου η Στέγη Πολιτισμού και Παράδοσης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας «Αγία Λαύρα» ανέλαβε να εκπληρώσει μια από τις επιθυμίες, μιας ομάδας Γάλλων που ταξίδεψαν έως τα Καλάβρυτα για να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία του τόπου αλλά και να γευτούν τοπικά εδέσματα.

Ο πρόεδρος, Παναγιώτης Φραντζής και τα μέλη της Στέγης καλωσόρισαν στα Αχαϊκά εδάφη, τον πρόεδρο του Ελληνογαλλικού Συλλόγου, Αναστάσιο Αντωνή αλλά και τα μέλη της ομάδας του «Assotiation Franco-Helenique de midi- Pyrenees» στα ιστορικά σημεία της περιοχής.

Συγκεκριμένα, τους ξενάγησαν στη Αγία Λαύρα , το Μέγα Σπήλαιο, στον Τόπο θυσίας, στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος υπό την ξενάγηση του Αρχαιολόγου -Μουσειολόγου, Σάββα Καζάνη.

H συγκίνησή τους ήταν μεγάλη ακούγοντας την ιστορία του Ολοκαυτώματος,γιατί το συνέδεσαν με το ολοκαύτωμα της γαλλικής πόλης Oradour-sur-Glane, όπου στις 10 Ιουνίου του 1944,διεξήχθη μία ανάλογη θηριωδία από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Επίσης, η Στέγη τους ξενάγησε στο Σπήλαιο Λιμνών στα Καστριά ,το Κλήμα του Παυσανία , στο φαράγγι του Βουραϊκού έως και την Κάτω Ζαχλωρού.

Τέλος, όλοι μαζί επισκέφτηκαν την Ενώση Συναιτερισμού Καλαβρύτων όπου δοκίμασαν την Ελληνική Φέτα και το γιαούρτι και έμειναν ενθουσιασμένοι.

Ο καλός καιρός βοήθησε για όμορφη βόλτα στους δρόμους στις πλατείες της πόλης των Καλαβρύτων απολαμβάνοντας το πεντανόστιμο Καλαβρυτινό γαλακτομπούρεκο.

Οι δυο σύλλογοι ανανέωσαν το ραντεβού τους αλλά η συνάντηση αυτή τη φορά θα γίνει επί γαλλικού εδάφους στη πόλη Αuzeville Tolosane.

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή