ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ: Έφυγε από την Ζωή η εκλεκτή Συμπατριώτισσα μας Βασιλική Πουλοπούλου Τσάμη.

Η Βασιλική Πουλοπούλου Τσάμη, σύζυγος του αειμνήστου δασκάλου Γεωργίου Τσάμη, απεβίωσε πλήρης ημερών (88 ετών) στην Αθήνα, στις 10 Φεβρουαρίου 2019.
Η κηδεία της θα γίνει στο Νεκροταφείο Παλαιού Φαλήρου, την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου στις 3.00 μμ.

Η Βασιλική Πουλοπούλου Τσάμη, γεννήθηκε στην Κλειτορία Αχαϊας. Προερχόταν από πολύ φτωχή οικογένεια 8 παιδιών (αδερφή της ήταν η αείμνηστη Αθανασία Πουλοπούλου-Ρηγοπούλου για χρόνια νοσοκόμα στο Κέντρο Υγείας Κλειτορίας).

Ήταν πολύ δυναμική, εξαιρετικά δραστήρια, διορατική και ξύπνια γυναίκα. Ήταν για πολλά χρόνια φεμινίστρια και μέλος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας.

Σε εποχές που οι γυναίκες δεν σπούδαζαν, εκείνη σπούδασε 3,5 χρόνια σπουδές νοσηλευτικής στον Ερυθρό Σταυρό. Έμαθε αγγλικά, πήγε για χρόνια ως μετανάστρια και δούλεψε σε νοσοκομείο στον Καναδά, χωρίς να έχει κάποιον συγγενή ή φίλο που να μένει εκεί.

Γύρισε από τον Καναδά, παντρεύτηκε τον δάσκαλο Γεώργιο Τσάμη και έκανε δύο παιδιά, την Παρασκευή Τσάμη που εργάζεται σήμερα ως Γενική Διευθύντρια Κοινωνικής Ασφάλισης του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τον Χρήστο Τσάμη οικονομολόγο.

Εργάστηκε επί 35 χρόνια ως νοσηλεύτρια στο Ασκληπιείο Βούλας και συνταξιοδοτήθηκε ως Διευθύντρια.
Ήταν τόσο μεγάλη η προσφορά της στους αρρώστους ώστε να τη μνημονεύουν χρόνια μετά τη νοσηλεία τους εκεί.

Παρέμεινε απτόητη φύλακας άγγελος της οικογενείας της και στήριγμα του συζύγου της Γεωργίου.

Τα παιδιά της, τα εγγόνια της, τα αδέρφια της και οι λοιποί συγγενείς, έδωσαν τα πάντα για εκείνη. Η ιδέα να τη χάσουν τους έκανε να αγωνίζονται με επιμονή στο πλευρό της, κάθε φορά που τα τελευταία χρόνια ερχόταν αντιμέτωπη με κάθε λογής προβλήματα υγείας.

Σήμερα την παραδώσαμε στην αγκαλιά του Δημιουργού της, γιατί κάποια στιγμή, έπρεπε να δεχθεί την αιώνια ανταμοιβή για όλα όσα προσέφερε στην οικογένειά της και την Κοινωνία.

Εκ μέρους όλων, την ευχαριστούμε για όλα όσα μας προσέφερε και που έζησε ανάμεσά μας.

Αιωνία της η μνήμη.

Βασιλική Πουλοπούλου Τσάμη

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή