ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ: Εργασίες για τον καθαρισμό ρεμάτων, χειμάρρων και ποταμών

Εργασίες για τον καθαρισμό ρεμάτων, χειμάρρων και ποταμών με μηχάνημα της περιφέρειας..στο Κλειτόριο ποταμό (Ξεροπόταμος)

Οι άμεσες ενέργειες της Δ.Ε Κλειτορίας μετά της πρόσφατες πλημμύρες κινητοποίησαν την Περιφέρεια Αχαΐας. Αποφάσισαν να συνδράμουν άμεσα και να βοηθήσουν τον Δήμο, από την στιγμή που αυτός δεν διαθέτει το ανάλογο μηχάνημα για τον καθαρισμό των ποταμών.

Η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, ξεκινά άμεσα εργασίες καθαρισμού των ποταμών μετά της πρόσφατες πλημμύρες στη Δ.Ε Κλειτορίσς στο Κλειτόριο ποταμό (Ξεροπόταμος)

Προγραμματισμός από την Περιφέρεια.

Νέα αρμοδιότητα έφερε ο «Κλεισθένης» στις Περιφέρειες, νέα μεγάλη ευθύνη που αφορά τον καθαρισμό ρεμάτων, για δράσεις προστασίας από τις πλημμύρες, που θα διασφαλίζουν την ομαλή ροή των υδάτων και την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων. Άμεσα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προετοιμάστηκε, σχεδίασε το Πρόγραμμά της και προωθεί τις αποφάσεις για χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με το Άρθρο 224 του Ν.4555/2018 η αρμοδιότητα καθαρισμού ρεμάτων ανήκει πλέον στην οικεία Περιφέρεια, επομένως απαιτούνται εκτεταμένες δράσεις διατήρησης των υδατορεμάτων(μικρότερων και μεγαλυτέρων) σε κατάσταση καλής λειτουργίας. «Με ευθύνη, προχωρήσαμε στην Εκτελεστική Επιτροπή, σε απόφαση ένταξης έργων για να εκτελεστούν εργασίες που αφορούν τον καθαρισμό και διαμόρφωση των κοιτών και πρανών των ποταμών και χειμάρρων στις ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και την Ηλείας, λειτουργώντας προληπτικά», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Στην Αχαΐα περισσότεροι από 37 ποταμοί και χείμαρροι με τους παραποτάμους τους να ξεπερνούν τα 165 χλμ.

Ο καθαρισμός θα γίνει από προσχώσεις, βλάστηση, μπαζώματα και απορρίμματα των ποταμών και χειμάρρων, ενώ θα γίνει επιπλέον συντήρηση και αποκατάσταση υφισταμένων αντιπλημμυρικών έργων.

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή